Привреда нам на кољенима, а они град шминкају пред изборе

Градски одбор ПДП Бања Лука позива градску власт да се интервентно пронађу средства и да се помогне привреди у нашем граду, у првом реду малим предузетницима и угоститељима. Све досадашње мјере које је доносио Градски кризни штаб су ишле на штету привредника и директно су негативно утицале на њихово пословање, рекао је потпредсједник Градског одбора ПДП Бањалука Драган Милановић.

Република Српска 01.11.2020 | 15:27
Привреда нам на кољенима, а они град шминкају пред изборе

Милановић каже да су, имајући у виду да актуелна власт ни прије корона вируса није показала нарочито интересовање да прави позитиван привредни амбијент, нити је ишта радила да привуче здраве и озбиљне инвестиције, посљедице ове пандемије веће.

„Умјесто да се побрину да као одговорна власт нађу начин да помогну слабашној привреди, како је градоначелник зове, они се неумјерено хвале оним што нису урадили. До сада су обећавали па нису испуњавали обећања, а сада су љествицу предизборних маштарија подигли на виши ниво па говоре да су урадили оно што нису. Тако упорно причају да су направили четири моста од којих се само преко једног може прећи.

Неки се граде, неки су на папиру, неки у фази идеје, а један је направљен у претходном мандату. Ако рачунају и оно што је урађено у претходним мандатима онда би тачно било да кажу да су направили два моста за двадесет година и у том периоду потрошили скоро три милијарде марака. То је права мјера њиховог рада“, истиче Милановић.

Он каже да нам је привреда на кољенима и уколико се не инервенише брзо имаћемо несагледиве посљедице.

„За шминкање града ће бити времена. Сада је неопходно помоћи људима и фирмама који пуне буџете и од чијих пара и градоначелник и сви функционери, којих је преко сваке мјере, примају плату. Да су на вријеме о овоме размишљали и да нису свечано отварали кружне токове и то сваки приступни крак посебно, да се што више пута пресјеца врпца, можда не бисмо ни дошли у ову ситуацију“, закључује Милановић.

(Вијести.ба)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Папакланд

01.11.2020 15:12

Сврха свега је изборна побједа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

01.11.2020 15:43

Привреда је на кољенима откако је багра и олош на власти мој друже?

Name

Марко

01.11.2020 15:37

Какве су Зељко и Игор сеоске варалице, поставе две, три бандере са половном расвјетом, плацене новцима пореских обвезника и представе то као риесење свих комуналних проблема за мјестане тог села. Снсд у предизборној кампањи сваки дан изненаде и сами себе са новим техникама за лагање народа...да је филм било смјесно ал назалост то је стварност, то је нас зивот па је то јако тузно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Угоститељ

01.11.2020 16:23

Једино ови из ПДП говоре о радним мјестима и о привреди. Ми угоститељи ћемо их подржати. Ако у Бања Луци остану ови пропали смо скроз. Надам се са неће изневјерити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

01.11.2020 16:38

Треба им мало чистог ваздуха....???

ОДГОВОРИТЕ
Name

За бања луку

01.11.2020 19:44

Полако господине?! Привреду у Бањалуци није упропастио СНСД, вwц СДС који је распродао све и приватизовао, па ниједна фабрика није у власниству дрзаве

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е јеси глупан

02.11.2020 06:06

А јеси тупсон,дај наведи једну фабрику да сте ви секташи отворили,све у стечају и у тешким губицима,битно да има тендера.Лопови неопјевани..

Name

СРС

01.11.2020 21:58

Цуј њега...прелетацевиц,низаста ти друго ниси него за продају станова и возање Матијасевиц Д.сваки други коментар је сувисан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сербфоревер

02.11.2020 13:34

Ево данас власт код мене у селу била,званицно и свецано отварање бандере,пресјекли врпцу и отисли даље ХииК!