Privreda nam na koljenima, a oni grad šminkaju pred izbore

Gradski odbor PDP Banja Luka poziva gradsku vlast da se interventno pronađu sredstva i da se pomogne privredi u našem gradu, u prvom redu malim preduzetnicima i ugostiteljima. Sve dosadašnje mjere koje je donosio Gradski krizni štab su išle na štetu privrednika i direktno su negativno uticale na njihovo poslovanje, rekao je potpredsjednik Gradskog odbora PDP Banjaluka Dragan Milanović.

Republika Srpska 01.11.2020 | 15:27
Privreda nam na koljenima, a oni grad šminkaju pred izbore

Milanović kaže da su, imajući u vidu da aktuelna vlast ni prije korona virusa nije pokazala naročito interesovanje da pravi pozitivan privredni ambijent, niti je išta radila da privuče zdrave i ozbiljne investicije, posljedice ove pandemije veće.

„Umjesto da se pobrinu da kao odgovorna vlast nađu način da pomognu slabašnoj privredi, kako je gradonačelnik zove, oni se neumjereno hvale onim što nisu uradili. Do sada su obećavali pa nisu ispunjavali obećanja, a sada su ljestvicu predizbornih maštarija podigli na viši nivo pa govore da su uradili ono što nisu. Tako uporno pričaju da su napravili četiri mosta od kojih se samo preko jednog može preći.

Neki se grade, neki su na papiru, neki u fazi ideje, a jedan je napravljen u prethodnom mandatu. Ako računaju i ono što je urađeno u prethodnim mandatima onda bi tačno bilo da kažu da su napravili dva mosta za dvadeset godina i u tom periodu potrošili skoro tri milijarde maraka. To je prava mjera njihovog rada“, ističe Milanović.

On kaže da nam je privreda na koljenima i ukoliko se ne inerveniše brzo imaćemo nesagledive posljedice.

„Za šminkanje grada će biti vremena. Sada je neophodno pomoći ljudima i firmama koji pune budžete i od čijih para i gradonačelnik i svi funkcioneri, kojih je preko svake mjere, primaju platu. Da su na vrijeme o ovome razmišljali i da nisu svečano otvarali kružne tokove i to svaki pristupni krak posebno, da se što više puta presjeca vrpca, možda ne bismo ni došli u ovu situaciju“, zaključuje Milanović.

(Vijesti.ba)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Papakland

01.11.2020 15:12

Svrha svega je izborna pobjeda!

ODGOVORITE
Name

Bosanac

01.11.2020 15:43

Privreda je na koljenima otkako je bagra i ološ na vlasti moj druže?

Name

Marko

01.11.2020 15:37

Kakve su Zeljko i Igor seoske varalice, postave dve, tri bandere sa polovnom rasvjetom, placene novcima poreskih obveznika i predstave to kao riesenje svih komunalnih problema za mjestane tog sela. Snsd u predizbornoj kampanji svaki dan iznenade i sami sebe sa novim tehnikama za laganje naroda...da je film bilo smjesno al nazalost to je stvarnost, to je nas zivot pa je to jako tuzno

ODGOVORITE
Name

Ugostitelj

01.11.2020 16:23

Jedino ovi iz PDP govore o radnim mjestima i o privredi. Mi ugostitelji ćemo ih podržati. Ako u Banja Luci ostanu ovi propali smo skroz. Nadam se sa neće iznevjeriti.

ODGOVORITE
Name

Mila

01.11.2020 16:38

Treba im malo čistog vazduha....???

ODGOVORITE
Name

Za banja luku

01.11.2020 19:44

Polako gospodine?! Privredu u Banjaluci nije upropastio SNSD, vwc SDS koji je rasprodao sve i privatizovao, pa nijedna fabrika nije u vlasnistvu drzave

ODGOVORITE
Name

E jesi glupan

02.11.2020 06:06

A jesi tupson,daj navedi jednu fabriku da ste vi sektaši otvorili,sve u stečaju i u teškim gubicima,bitno da ima tendera.Lopovi neopjevani..

Name

SRS

01.11.2020 21:58

Cuj njega...preletacevic,nizasta ti drugo nisi nego za prodaju stanova i vozanje Matijasevic D.svaki drugi komentar je suvisan.

ODGOVORITE
Name

Serbforever

02.11.2020 13:34

Evo danas vlast kod mene u selu bila,zvanicno i svecano otvaranje bandere,presjekli vrpcu i otisli dalje HiiK!