Почела сахрана Његовог високопреосвештенства митрополита Амфилохија

У храму Христовог васкрсења у Подгорица служена је литургија коју је служио патријарх Иринеј са архијерејима СПЦ и помјесних црква. Након литургије одржано је опијело, а затим бесједе у част блаженопочившег митрополита Амфилохија.

Регион 01.11.2020 | 09:54
Почела сахрана Његовог високопреосвештенства митрополита Амфилохија


Литургије уочи сахране митрополита Амфилхија биће служене и у свим црквама и манастирима СПЦ гдје је то могуће.

Након опијела и бесједа уследиће сахрана митрополита црногорско-приморског Амфилохија у критпи храма, која је припремљена за његовог живота.

Председник Србије Александр Вучић поклонио се на одру митрополиту Амфилохију у храму Христовог васкрсења у Подгорици, гдје присуствује његовој сахрани.

Са предсједником Вучићем био је и члан Предсједиштва БиХ Милорад Додик.

Сахрани присуствује и мандатар владе Црне Горе Здравко Кривокапић, предсједник парламента Алекса Бечић и други црногорски политичари, као и српски министри Ненад Поповић и Небојша Стефановић.

Сахрани присуствује и  др Јелена Боровинић Бојовић, начелница пулмолошке клинике у КЦЦГ.

Послије опијела говорили су патријарх СПЦ Иринеј, предсједник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић, мандатар Здравко Кривокапић, академик Матија Бецковић и администратор Митрополије црногорско-приморске, епископ будимљанско-никшићки Јоаникије.

По завршетку бесједа кренули су спровод и опход око храма, а затим улазак у крипту са сјеверне стране.

БН ТВ

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

В

01.11.2020 10:41

ВЕЛИКИ АНФИЛОХИЈЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац Р СРПСКЕ

01.11.2020 12:24

И ОНА НЕСРЕЦА ДОДИК ГУРА СЕ У ПРВЕ РЕДОВЕ. КАКВЕ ОН ИМА ВЕЗЕ СА ВЈЕРОМ. ТАЈ ВЈЕРУЈЕ САМО У КРАДЈУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Корона вреба

01.11.2020 13:04

Оволики народ у вријеме овако опаке болести???!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ху

01.11.2020 13:13

И безбозник додик на сахрани

ОДГОВОРИТЕ
Name

!!!

01.11.2020 14:02

Као неко ко је блазенопоцивсег митрополита Амфилохија познавао прије него је први пут хиротонисан за епископа Бацког 1985 године одговорно тврдим да је био врло резервисан и опрезан према црвеној боји и оном на ста Србе иста асоцира. С'тим у вези хтједох да казем да је у оквиро овог саопстења непристојно то сто се у средини текста промовисе 1 снсд-ов кандидат уз обиље црвене боје. Сигуран сам да се блазени митрополит да је за зивота пиитан за такву могуцност да неби дао допустење за ово. Није спорно да портал рекламира било кога за новац, непристојно је то радити уз овакво саопстење.

Name

Нострадамус

01.11.2020 16:34

Додик је говорио"Коме се слави слава нека иде у СДС за патријарха Павла садасњег свеца је говорио "Онај брадати Јарац"и опет то висе говори о нама какви смо цим подрзавамо Додика.

Name

јааааа

01.11.2020 13:36

Ђедо,нека ти је вјечна слава и хвала ти за све што си оставио Православљу за живота..С ' Богом!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре устав

01.11.2020 15:45

И милина њуска у центру екрана у сахрани митрополита! Чудо невиђено. Љуља се у кадру лијево, десно као клатно на сату. Непристојно.

Name

даре

02.11.2020 06:37

Ако добро погледате Додика он једва цека да се слика уз Вуцица и да се показе да он вјерује у несто заправо га Амфилохије и све то занима колико и лањски сниијег. Гура се тамо ,онај несрецни амбасадор Србије Бозовиц не мозе да продје од њега, ту се види колико је Додик заправо мали и ако се мозете сјетити Карадзица колико је он био достојанственији и имао неки став у односу на тада моцног Милосевица а овај дјелује наспрам Вуцица као неко дијете које је несто узело и само да га не открију.

ОДГОВОРИТЕ