Počela sahrana Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita Amfilohija

U hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorica služena je liturgija koju je služio patrijarh Irinej sa arhijerejima SPC i pomjesnih crkva. Nakon liturgije održano je opijelo, a zatim besjede u čast blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija.

Region 01.11.2020 | 09:54
Počela sahrana Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita Amfilohija


Liturgije uoči sahrane mitropolita Amfilhija biće služene i u svim crkvama i manastirima SPC gdje je to moguće.

Nakon opijela i besjeda uslediće sahrana mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija u kritpi hrama, koja je pripremljena za njegovog života.

Predsednik Srbije Aleksandr Vučić poklonio se na odru mitropolitu Amfilohiju u hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici, gdje prisustvuje njegovoj sahrani.

Sa predsjednikom Vučićem bio je i član Predsjedištva BiH Milorad Dodik.

Sahrani prisustvuje i mandatar vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić, predsjednik parlamenta Aleksa Bečić i drugi crnogorski političari, kao i srpski ministri Nenad Popović i Nebojša Stefanović.

Sahrani prisustvuje i  dr Jelena Borovinić Bojović, načelnica pulmološke klinike u KCCG.

Poslije opijela govorili su patrijarh SPC Irinej, predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, mandatar Zdravko Krivokapić, akademik Matija Becković i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske, episkop budimljansko-nikšićki Joanikije.

Po završetku besjeda krenuli su sprovod i ophod oko hrama, a zatim ulazak u kriptu sa sjeverne strane.

BN TV

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

V

01.11.2020 10:41

VELIKI ANFILOHIJE

ODGOVORITE
Name

Borac R SRPSKE

01.11.2020 12:24

I ONA NESRECA DODIK GURA SE U PRVE REDOVE. KAKVE ON IMA VEZE SA VJEROM. TAJ VJERUJE SAMO U KRADJU.

ODGOVORITE
Name

Korona vreba

01.11.2020 13:04

Ovoliki narod u vrijeme ovako opake bolesti???!!!

ODGOVORITE
Name

Hu

01.11.2020 13:13

I bezboznik dodik na sahrani

ODGOVORITE
Name

!!!

01.11.2020 14:02

Kao neko ko je blazenopocivseg mitropolita Amfilohija poznavao prije nego je prvi put hirotonisan za episkopa Backog 1985 godine odgovorno tvrdim da je bio vrlo rezervisan i oprezan prema crvenoj boji i onom na sta Srbe ista asocira. S'tim u vezi htjedoh da kazem da je u okviro ovog saopstenja nepristojno to sto se u sredini teksta promovise 1 snsd-ov kandidat uz obilje crvene boje. Siguran sam da se blazeni mitropolit da je za zivota piitan za takvu mogucnost da nebi dao dopustenje za ovo. Nije sporno da portal reklamira bilo koga za novac, nepristojno je to raditi uz ovakvo saopstenje.

Name

Nostradamus

01.11.2020 16:34

Dodik je govorio"Kome se slavi slava neka ide u SDS za patrijarha Pavla sadasnjeg sveca je govorio "Onaj bradati Jarac"i opet to vise govori o nama kakvi smo cim podrzavamo Dodika.

Name

jaaaaa

01.11.2020 13:36

Đedo,neka ti je vječna slava i hvala ti za sve što si ostavio Pravoslavlju za života..S ' Bogom!

ODGOVORITE
Name

re ustav

01.11.2020 15:45

I milina njuska u centru ekrana u sahrani mitropolita! Čudo neviđeno. Ljulja se u kadru lijevo, desno kao klatno na satu. Nepristojno.

Name

dare

02.11.2020 06:37

Ako dobro pogledate Dodika on jedva ceka da se slika uz Vucica i da se pokaze da on vjeruje u nesto zapravo ga Amfilohije i sve to zanima koliko i lanjski sniijeg. Gura se tamo ,onaj nesrecni ambasador Srbije Bozovic ne moze da prodje od njega, tu se vidi koliko je Dodik zapravo mali i ako se mozete sjetiti Karadzica koliko je on bio dostojanstveniji i imao neki stav u odnosu na tada mocnog Milosevica a ovaj djeluje naspram Vucica kao neko dijete koje je nesto uzelo i samo da ga ne otkriju.

ODGOVORITE