Нови погон "Агрекса" биће спреман за извоз у ЕУ

Иако је пандемија вируса корона затворила врата многих компанија, балкански лидер живинарске производње “Агрекс” из Доњег Жабара, пратећи савремене трендове у производњи конзумних јаја проширује производне капацитете изградњом неколико објеката. Данас је положен камен темељац и за нову пословну зграду компаније “Агрекс”.

Република Српска 31.10.2020 | 18:16
Нови погон "Агрекса" биће спреман за извоз у ЕУ

Да би се одржали на домаћем и европском тржишту, компанија “Агрекс” из Доњег Жабара, у доба вируса корона када се многа предузећа затварају, изградњом комплекса који се простире на 27.000 квадратних метара, за чију изградњу је издвојено  пет милиона марака, биће једина у Босни и Херцеговини који ће испуњавати све прописане услове за извоз јаја на тржиште Европске уније.

“Већ је при крају изградња фарми за држање кокошки у бескавезном систему капацитета 150.000, а да бисмо све то могли да исхранимо, пошто у ‘Агрексу’ свакодневно кљуца око милион кљунова различитих категорија, и фабрика сточне хране је у изградњи,као и силоси и линија за припрему и сушење житарица, тако да смо у динамичној експанзији”, рекао је власник и предсједник Управе компаније “Агрекс” Лазар Миркић.

Због проширења производних капацитета било је неопходно изградити пословни центар за који је положен камен темељац.

“Нама је пословна зграда постала лимитирајући фактор даљег развоја, јер немамо више простора у који можемо да смјестимо све службе, све људе, да запослимо нове кадрове. И онда нам је ово толико важно, као што су важни и производни објекти”, додаје Миркић.

Балкански лидер живинарске производње “Агрекс” из Доњег Жабара сљедеће године завршиће реализацију ових пројеката кроз које ће бити отворен значајан број нових радних мјеста.  

     

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Бели

31.10.2020 17:51

ХРАНА ХРАНА И САМО ХРАНА ТО МОЗЕМО ПРОИЗВОДИТ И БИТИ НАЈБОЉИ И НАЈТРАЗЕНИЈИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ипе

31.10.2020 17:57

Е то је ДИРЕКТОР,овакивих нема још пуно,ови данашњи кад их поставе мисле само "послије мене ПОТОП" Савка част

ОДГОВОРИТЕ
Name

Инспектор

31.10.2020 18:03

ЛАЗАРЕ СВАКА ТИ ЧАСТ ТЕБИ И ТВОЈИМ САРАДНИЦИМА ПОКАЖИ ОВИМ НЕЗНАЛИЦАМА У ПРИВРЕДИ КАКО СЕ ТО РАДИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрга

31.10.2020 20:35

Бас тако! То је тај ДИРЕКТОР а не онај дупљак из Термоелектра сто му тепају директор а закида људе на храни и води. Доста висе слуга власти и корумпиране банде. Пуна подрска за развој и овакве људе!

Name

Странац

31.10.2020 20:39

Лазар је јединствен!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрехергуру

01.11.2020 00:17

Ријетки су подузетници у посткомунистицким земљама. Народ само цека да их дрзава запосли као да је то њен задатак овакви, веци и мањи запосљавају. Овакви, веци и мањи, народе па то сте ви, оснивајте. Или мислите код оваквих на Запад. Тамо их има пуно, и вецих и мањих, зато код њих и функционисе привреда. Комунисти убили подузетницки дух, народ неспособан постао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

01.11.2020 03:29

Свака част, То је моћ приватног капитала а не сипање из шупљег у празно што раде подобни социјалистички директори које бурле поставља по државним фирмама попут Чавића и осталог олоша.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НР

01.11.2020 07:29

Браво Лазаре. Са својом екипом Предрагом и Радом ствара и води фирму безпрекорно. Нема праве фирме без инвестиција и развоја.

ОДГОВОРИТЕ