Novi pogon "Agreksa" biće spreman za izvoz u EU

Iako je pandemija virusa korona zatvorila vrata mnogih kompanija, balkanski lider živinarske proizvodnje “Agreks” iz Donjeg Žabara, prateći savremene trendove u proizvodnji konzumnih jaja proširuje proizvodne kapacitete izgradnjom nekoliko objekata. Danas je položen kamen temeljac i za novu poslovnu zgradu kompanije “Agreks”.

Republika Srpska 31.10.2020 | 18:16
Novi pogon "Agreksa" biće spreman za izvoz u EU

Da bi se održali na domaćem i evropskom tržištu, kompanija “Agreks” iz Donjeg Žabara, u doba virusa korona kada se mnoga preduzeća zatvaraju, izgradnjom kompleksa koji se prostire na 27.000 kvadratnih metara, za čiju izgradnju je izdvojeno  pet miliona maraka, biće jedina u Bosni i Hercegovini koji će ispunjavati sve propisane uslove za izvoz jaja na tržište Evropske unije.

“Već je pri kraju izgradnja farmi za držanje kokoški u beskaveznom sistemu kapaciteta 150.000, a da bismo sve to mogli da ishranimo, pošto u ‘Agreksu’ svakodnevno kljuca oko milion kljunova različitih kategorija, i fabrika stočne hrane je u izgradnji,kao i silosi i linija za pripremu i sušenje žitarica, tako da smo u dinamičnoj ekspanziji”, rekao je vlasnik i predsjednik Uprave kompanije “Agreks” Lazar Mirkić.

Zbog proširenja proizvodnih kapaciteta bilo je neophodno izgraditi poslovni centar za koji je položen kamen temeljac.

“Nama je poslovna zgrada postala limitirajući faktor daljeg razvoja, jer nemamo više prostora u koji možemo da smjestimo sve službe, sve ljude, da zaposlimo nove kadrove. I onda nam je ovo toliko važno, kao što su važni i proizvodni objekti”, dodaje Mirkić.

Balkanski lider živinarske proizvodnje “Agreks” iz Donjeg Žabara sljedeće godine završiće realizaciju ovih projekata kroz koje će biti otvoren značajan broj novih radnih mjesta.  

     

(BN)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Beli

31.10.2020 17:51

HRANA HRANA I SAMO HRANA TO MOZEMO PROIZVODIT I BITI NAJBOLJI I NAJTRAZENIJI.

ODGOVORITE
Name

Ipe

31.10.2020 17:57

E to je DIREKTOR,ovakivih nema još puno,ovi današnji kad ih postave misle samo "poslije mene POTOP" Savka čast

ODGOVORITE
Name

Inspektor

31.10.2020 18:03

LAZARE SVAKA TI ČAST TEBI I TVOJIM SARADNICIMA POKAŽI OVIM NEZNALICAMA U PRIVREDI KAKO SE TO RADI

ODGOVORITE
Name

Mrga

31.10.2020 20:35

Bas tako! To je taj DIREKTOR a ne onaj dupljak iz Termoelektra sto mu tepaju direktor a zakida ljude na hrani i vodi. Dosta vise sluga vlasti i korumpirane bande. Puna podrska za razvoj i ovakve ljude!

Name

Странац

31.10.2020 20:39

Лазар је јединствен!

ODGOVORITE
Name

Dreherguru

01.11.2020 00:17

Rijetki su poduzetnici u postkomunistickim zemljama. Narod samo ceka da ih drzava zaposli kao da je to njen zadatak ovakvi, veci i manji zaposljavaju. Ovakvi, veci i manji, narode pa to ste vi, osnivajte. Ili mislite kod ovakvih na Zapad. Tamo ih ima puno, i vecih i manjih, zato kod njih i funkcionise privreda. Komunisti ubili poduzetnicki duh, narod nesposoban postao.

ODGOVORITE
Name

Mirko

01.11.2020 03:29

Svaka čast, To je moć privatnog kapitala a ne sipanje iz šupljeg u prazno što rade podobni socijalistički direktori koje burle postavlja po državnim firmama poput Čavića i ostalog ološa.

ODGOVORITE
Name

NR

01.11.2020 07:29

Bravo Lazare. Sa svojom ekipom Predragom i Radom stvara i vodi firmu bezprekorno. Nema prave firme bez investicija i razvoja.

ODGOVORITE