Склопљен договор: Цивилна насеља да не буду мета напада

У Женеви је одржан састанак министара спољних послова Јерменије и Азербејџана који су постигли договор да у Нагорно-Карабаху на удару не буду цивилна насеља и невојни објекти.

Свијет 30.10.2020 | 23:08
Склопљен договор: Цивилна насеља да не буду мета напада

Како се наводи у саопштењу копредсједника Минске групе ОЕБС, двије стране су се договориле и да се предузме читав низ мјера независно од примирја.

- Двије стране неће намјерно циљати цивилна насеља и невојне објекте у складу с међународним хуманитарним правом - наводи се у саопштењу.

Баку и Јереван треба да доставе и коментаре и питања у вези са могућим механизмима за верификацију примирја, а у складу са саопштењем послије састанка у Москви 10. октобра.

Такође, треба да доставе спискове заробљеника ради могуће размјене.

Борбе на контакт линији у Нагорно-Карабаху почеле су 27. септембра. Баку и Јереван међусобно се оптужују за избијање сукоба. У Јерменији је објављено ратно стање и општа мобилизација. У Азербејџану је уведен полицијски час и дјелимична мобилизација.

Тренутно је на снази треће примирје, које ни једна од страна не поштује.

(Спутњик)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ахахахааааа

31.10.2020 11:42

А будалааа а војници ста су они ????? Они нису људи??? О бозе па ово је колективнооо лудилоооо планетеее земљеееее!!!Народеееее цијелог свијетааа бјезитее од ратовааа!!ни за кога и ни за ста ратовати??!!!бјезитее од ратов ко хоце нек се убија !!!изазиваце рата са својим близњима треба уперити нека ратују нека се туку а не војску гурати тудју дјецу и народ недузни на правди бога!!Народее цијелог свијета природа се буни против овог лудила!ни она не мозе поднијети ово лудило !!!! Уразумии се народе један је зивот и веомааа КРАТАК

ОДГОВОРИТЕ