Sklopljen dogovor: Civilna naselja da ne budu meta napada

U Ženevi je održan sastanak ministara spoljnih poslova Јermenije i Azerbejdžana koji su postigli dogovor da u Nagorno-Karabahu na udaru ne budu civilna naselja i nevojni objekti.

Svijet 30.10.2020 | 23:08
Sklopljen dogovor: Civilna naselja da ne budu meta napada

Kako se navodi u saopštenju kopredsjednika Minske grupe OEBS, dvije strane su se dogovorile i da se preduzme čitav niz mjera nezavisno od primirja.

- Dvije strane neće namjerno ciljati civilna naselja i nevojne objekte u skladu s međunarodnim humanitarnim pravom - navodi se u saopštenju.

Baku i Јerevan treba da dostave i komentare i pitanja u vezi sa mogućim mehanizmima za verifikaciju primirja, a u skladu sa saopštenjem poslije sastanka u Moskvi 10. oktobra.

Takođe, treba da dostave spiskove zarobljenika radi moguće razmjene.

Borbe na kontakt liniji u Nagorno-Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Јerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Јermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i djelimična mobilizacija.

Trenutno je na snazi treće primirje, koje ni jedna od strana ne poštuje.

(Sputnjik)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ahahahaaaaa

31.10.2020 10:42

A budalaaa a vojnici sta su oni ????? Oni nisu ljudi??? O boze pa ovo je kolektivnooo ludiloooo planeteee zemljeeeee!!!Narodeeeee cijelog svijetaaa bjezitee od ratovaaa!!ni za koga i ni za sta ratovati??!!!bjezitee od ratov ko hoce nek se ubija !!!izazivace rata sa svojim bliznjima treba uperiti neka ratuju neka se tuku a ne vojsku gurati tudju djecu i narod neduzni na pravdi boga!!Narodee cijelog svijeta priroda se buni protiv ovog ludila!ni ona ne moze podnijeti ovo ludilo !!!! Urazumii se narode jedan je zivot i veomaaa KRATAK

ODGOVORITE