СДС: Маћехински однос власти према Љубињу

„Када смо бранили и одбранили територију наше општине и Републике Српске били смо уважавани, а сада власт  према нама има маћехински однос“, казао је Стево Драпић, кандидат СДС-а за начелника општине Љубиње. и изразио увјерење да ће након општих избора 2020. године и промјене власти престати пракса подјеле локалних заједница на подобне и неподобне.

Република Српска 30.10.2020 | 18:45
СДС: Маћехински однос власти према Љубињу

Свједоци смо да су херцеговачке општине запостављене од стране републичких власти, чије инвестиције у широком луку заобилазе овај дио Републике Српске, казао је данас Стево Драпић, кандидат СДС-а за начелника општине Љубиње.

Он је истакао да је недопустиво да Љубиње, које је за вријеме протеклог рата било  прва општина по броју мобилисаних бораца у односу на број становника, сада буде потпуно заборављено од стране власти у Бањалуци.

„Када смо бранили и одбранили територију наше општине и Републике Српске били смо уважавани, а сада власт  према нама има маћехински однос“, казао је Драпић и изразио увјерење да ће након општих избора 2020. године и промјене власти престати пракса подјеле локалних заједница на подобне и неподобне.

 Драпић је истакао да је Љубиње увијек било бастион СДС и да ће тако остати и убудуће.

„Наш одборнички клуб је показао јединство и достојанство, а љубињски СДС је показао да је најјача политичка партија“, каже Драпић.

Он је рекао да ће након изборне побједе реализација развојних пројеката и привлачење нових инвеститора бити приоритет у његовом раду.

Предсједник СДС Мирко Шаровић је истакао да је Драпић способан и енергичан човјек који може учинити много за Љубиње.

„Он ће бити добар начелник Љубиња, а немам ни трунку сумње да ће он и СДС побиједити на изборима“, казао је Шаровић.

Он је поручио да су Херцеговини и Републици Српској потребне нове инвестиције и јачање реалног сектора.

Шаровић сматра да је за будући развој Републике Српске кључно да се са њеним ресурсима располаже на први начин.

„Сматрам да је развој РС кључ за њен опстанак и за њену безбиједност и сигурност. То је у потпуној супротности са концептом који има актуелна власт, која проводи политику раубовања јавних ресурса са циљем опстанак на власти једне странке без било какве визије развоја Републике Српске“, истакао је Шаровић.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Данас

30.10.2020 20:34

Назалост , Љубиње И Херцеговина , су увијек било запостављени. Вријеме је да додје до промијене.

ОДГОВОРИТЕ