SDS: Maćehinski odnos vlasti prema Ljubinju

„Кada smo branili i odbranili teritoriju naše opštine i Republike Srpske bili smo uvažavani, a sada vlast  prema nama ima maćehinski odnos“, kazao je Stevo Drapić, kandidat SDS-a za načelnika opštine Ljubinje. i izrazio uvjerenje da će nakon opštih izbora 2020. godine i promjene vlasti prestati praksa podjele lokalnih zajednica na podobne i nepodobne.

Republika Srpska 30.10.2020 | 18:45
SDS: Maćehinski odnos vlasti prema Ljubinju

Svjedoci smo da su hercegovačke opštine zapostavljene od strane republičkih vlasti, čije investicije u širokom luku zaobilaze ovaj dio Republike Srpske, kazao je danas Stevo Drapić, kandidat SDS-a za načelnika opštine Ljubinje.

On je istakao da je nedopustivo da Ljubinje, koje je za vrijeme proteklog rata bilo  prva opština po broju mobilisanih boraca u odnosu na broj stanovnika, sada bude potpuno zaboravljeno od strane vlasti u Banjaluci.

„Кada smo branili i odbranili teritoriju naše opštine i Republike Srpske bili smo uvažavani, a sada vlast  prema nama ima maćehinski odnos“, kazao je Drapić i izrazio uvjerenje da će nakon opštih izbora 2020. godine i promjene vlasti prestati praksa podjele lokalnih zajednica na podobne i nepodobne.

 Drapić je istakao da je Ljubinje uvijek bilo bastion SDS i da će tako ostati i ubuduće.

„Naš odbornički klub je pokazao jedinstvo i dostojanstvo, a ljubinjski SDS je pokazao da je najjača politička partija“, kaže Drapić.

On je rekao da će nakon izborne pobjede realizacija razvojnih projekata i privlačenje novih investitora biti prioritet u njegovom radu.

Predsjednik SDS Mirko Šarović je istakao da je Drapić sposoban i energičan čovjek koji može učiniti mnogo za Ljubinje.

„On će biti dobar načelnik Ljubinja, a nemam ni trunku sumnje da će on i SDS pobijediti na izborima“, kazao je Šarović.

On je poručio da su Hercegovini i Republici Srpskoj potrebne nove investicije i jačanje realnog sektora.

Šarović smatra da je za budući razvoj Republike Srpske ključno da se sa njenim resursima raspolaže na prvi način.

„Smatram da je razvoj RS ključ za njen opstanak i za njenu bezbijednost i sigurnost. To je u potpunoj suprotnosti sa konceptom koji ima aktuelna vlast, koja provodi politiku raubovanja javnih resursa sa ciljem opstanak na vlasti jedne stranke bez bilo kakve vizije razvoja Republike Srpske“, istakao je Šarović.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Danas

30.10.2020 20:34

Nazalost , Ljubinje I Hercegovina , su uvijek bilo zapostavljeni. Vrijeme je da dodje do promijene.

ODGOVORITE