Ухапшена 4 лица и пронађена велика количина оружја 

Полицијска управа Добој саопштила је да су ухапшена три лица са подручја града и једно лице из Италије у оквиру акције "Зоља" током које су пронађена и одузета већа количина војног наоружања.

Република Српска 30.10.2020 | 17:07
Ухапшена 4 лица и пронађена велика количина оружја 

Ухапшена су лица чији су иницијали А.Р. из Италије и Ј.М., Д.М. и Ј.Н. са подручја Добоја.

Ова полицијска акција реализована је 23. до 29. октобра на подручју општине Модрича и на три локације на подручју града Добоја.

Том приликом пронађено је и одузето пет ручних ракетних бацача-зоља, 48 ручних бомби, 24 тромблонске мине, војна снајперска пушка, два ловачка карабина, двије војне полуаутоматске пушке, лук са стријелом, нож од аутоматске пушке, скраћена пушка кратеж, импровизовани пиштољ, већа количина метака различитог калибра, мобилни телефони, већи износ новца и други предмети.

Над лицима иницијала А.Р, Ј.М. и Д.М. извршена је криминалистичка обрада и они су уз извјештај о извршеном кривичном дјелу јуче предати у надлежност Окружног јавног тужилаштва Добој, док је над лицем иницијала Ј.Н. у току криминалистичка обрада, након чега ће бити предато у надлежност добојског Тужилаштва.

Полицијски службеници Полицијске станице Дервента на основу наредбе Суда БиХ извршили су претрес лица иницијала Р.И. из Дервенте, као и собе и путничког возила које наведено лице користи, приликом чега су пронађене и одузете 73 новчанице у апоенима од 100 евра, за које постоји основ сумње да су кривотворене.

Над наведеним лицем је извршена криминалистичка обрада и против истог ће Тужилаштву БиХ бити достављен Извјештај о извршеном кривичном дјелу „Кривотворење новца“.

(БН)

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

смјесно

30.10.2020 18:42

па колико домацинстава има јос у бих које имају арсе3нал цитав...то треба куцу до куце претресат и под темељом завирит. А сто се тице тог синтог новца, па ове газде приватници иду на пикник за викенд са таквим новцем и пљују по сиротињи, Длободно мало код њих покупите коју новцаницу, ионако је отет новац

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.10.2020 21:52

Ово је за продају. Страно трзисте.

Name

Вас двојица...хмммм

31.10.2020 07:38

Сви гледате на паре, а пита ли се ико гдје и коме иде то орузје?? Иии за коју сврху?? Нисте ви добри са главом, какви италијани...то се тамо мигрантима дјели-ко да гледам!