Uhapšena 4 lica i pronađena velika količina oružja 

Policijska uprava Doboj saopštila je da su uhapšena tri lica sa područja grada i jedno lice iz Italije u okviru akcije "Zolja" tokom koje su pronađena i oduzeta veća količina vojnog naoružanja.

Republika Srpska 30.10.2020 | 17:07
Uhapšena 4 lica i pronađena velika količina oružja 

Uhapšena su lica čiji su inicijali A.R. iz Italije i J.M., D.M. i J.N. sa područja Doboja.

Ova policijska akcija realizovana je 23. do 29. oktobra na području opštine Modriča i na tri lokacije na području grada Doboja.

Tom prilikom pronađeno je i oduzeto pet ručnih raketnih bacača-zolja, 48 ručnih bombi, 24 tromblonske mine, vojna snajperska puška, dva lovačka karabina, dvije vojne poluautomatske puške, luk sa strijelom, nož od automatske puške, skraćena puška kratež, improvizovani pištolj, veća količina metaka različitog kalibra, mobilni telefoni, veći iznos novca i drugi predmeti.

Nad licima inicijala A.R, J.M. i D.M. izvršena je kriminalistička obrada i oni su uz izvještaj o izvršenom krivičnom djelu juče predati u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj, dok je nad licem inicijala J.N. u toku kriminalistička obrada, nakon čega će biti predato u nadležnost dobojskog Tužilaštva.

Policijski službenici Policijske stanice Derventa na osnovu naredbe Suda BiH izvršili su pretres lica inicijala R.I. iz Dervente, kao i sobe i putničkog vozila koje navedeno lice koristi, prilikom čega su pronađene i oduzete 73 novčanice u apoenima od 100 evra, za koje postoji osnov sumnje da su krivotvorene.

Nad navedenim licem je izvršena kriminalistička obrada i protiv istog će Tužilaštvu BiH biti dostavljen Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu „Кrivotvorenje novca“.

(BN)

 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

smjesno

30.10.2020 18:42

pa koliko domacinstava ima jos u bih koje imaju arse3nal citav...to treba kucu do kuce pretresat i pod temeljom zavirit. A sto se tice tog sintog novca, pa ove gazde privatnici idu na piknik za vikend sa takvim novcem i pljuju po sirotinji, Dlobodno malo kod njih pokupite koju novcanicu, ionako je otet novac

ODGOVORITE
Name

Re

30.10.2020 21:52

Ovo je za prodaju. Strano trziste.

Name

Vas dvojica...hmmmm

31.10.2020 07:38

Svi gledate na pare, a pita li se iko gdje i kome ide to oruzje?? Iii za koju svrhu?? Niste vi dobri sa glavom, kakvi italijani...to se tamo migrantima djeli-ko da gledam!