Родитељи: Не дамо да политика буде изнад струке!

Након што је Школски одбор изабрао нову учитељицу у јеку ковида и онлајн наставе, а прије изласка инспекције на лице места, уз образложење Инспектората да нису изашли због ширења пандемије, родитељи ученика ИИИ5 Основне школе “Свети Сава” у Бијељини одлучили су да од понедјељка не шаљу дјецу у школске клупе.

Република Српска 29.10.2020 | 20:13
Родитељи: Не дамо да политика буде изнад струке!

На сједници Школског одбора, на којој је присуствовала и Дарја Јовановић, члан Школског одбора и представник родитеља ИИИ5 Основне школе "Свети Сава" у Бијељини, одлучено је да је комисија за пријем нове учитељице урадила све по протоколу, да је бодовање добро урађено и да су жалбе старе учитељице неосноване и самим тим одбијене. Родитељи тврде другачије.

“Ми смо се директору школе Ђорђу Мирковићу обратили крајем августа, јер смо знали да учитељици истиче уговор, да долази нова учитељица и он је нама рекао да је нова учитељица примљена, и да је странка учинила своје", каже  Дарја Јовановић, представник родитеља одјељена ИИИ5 О.Ш. “Свети Сава.

Она је поставила  питање како је, кад је конкурс расписан 23. септембра, а бодовање је било 8.октобра, знао директор која ће учитељица бити примљена, ако тестирање није завршено.

Родитељи захтијевају од министра просвјете Наталије Тривић да поништи конкурс и да распише нови конкурс, с тим да комисија буде регуларна и независна од школа.

"Ми, родитељи имамо информације да је директно неко из редова Министарства просвјете упутио да нова учитељица дође на мјесто наше учитељице, из личних и страначких интереса, ми не улазимо”, рекла је Дарја Јовановић, представник родитеља одјељена ИИИ5 О.Ш. “Свети Сава.

Због свега овога, родитељи кажу да у понедјељак неће послати своју дјецу у школу.

"Већина родитељи вјероватно неће пустити дјецу у школу. Ми тражимо неко рјешење за нашу дјецу. Ми тражимо објашњење гдје је наша петиција предата 26. августа, која је завршила у канти за смеће, а већ тад нам је речено, да се то завршава неким линијама, да су то други интереси”, истакла је Здравка Бошковић, родитељ једне од ученице одјељења ИИИ5.

Данијела Радосављевић, мајка дјечака са посебним потребама каже да ће у вријеме короне, маски, дистанци, промјена учитељице бити узнемирујући ударац за њено дијете и пита се како ће он у школу да крене с новом учитељицом. Сматра да ће му тешко пасти, као и њој, поготово у вријеме маски и свега, што је за њега, како каже, превише.

Позвали смо и директора О.Ш. “Свети Сава” да би се чула друга страна приче, али није имао коментар.

“Нема потребе , нек кажу шта хоће, има инспекција, има суд. Апсолутно ме не интересује шта су рекли, ја сам рекао своје”, каже директор О.Ш. “Свети Сава” Ђорђе Мирковић.

Ко штити нашу дјецу, питају се родитељи. Ми само тражимо да неко у овом систему заштити права и интересе наше дјеце, истичу родитељи.

(БН)

 

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

Зззз

29.10.2020 19:45

У Броду је то одавно пракса. Само се политика пита ко ће да ради у просвјети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТРАСНО

30.10.2020 08:40

Ниста ми није јасно колико то дјеце похадја ту сколу кад им само треба једна уцитељица. 10 ? И те маске сто морају носит је циста глупост. Додје дијете из сколе са неком другом маском и питас га одакле ти казе замијенила се са другарицом,па тако сваки други дан се замијене са неким. МА браво глупсони који су донијели ту наредбу.

Name

Инат Марка Краљевића

29.10.2020 19:50

Забораве се многи, кад сједну у фотељу, да се треба вратити у колектив. Или, опет то многи раде, траже себи, други бољи ангажман и удобнији фотељу. И како сад један такав неколега, нечовјек, небиће, да се бори за права својих радника и да уради нешто часно и поштено?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сваста

29.10.2020 19:51

А прихватљиво вам је родитељи да вам се изивљавају над дјецом, ускрацујуци им образовање, ускрацујуци им право на ваздух, носеци оне маске које не слузе ницему???? То вам је прихватљиво, па цутите?! Мрс.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

29.10.2020 20:00

Браво за Бијељину, петицлију треба покренути на нивоу РС подрзаце многи, доста висе пилитике у образовању а стварно је рузно да оне три прсате примадоне из целинца дјеца и народ гледају и као оне уце несто, и ста добро оне показују са тиме насој дјеци да буду мозда проституке за цијену посла. За мене то није нормално

ОДГОВОРИТЕ
Name

Родитељ

29.10.2020 20:00

Моје дијете неће нову учитељицу, питам дирекрора Ђорђа и министарку Наталију дали треба да натјерам дијете од 9 год да иде у понедељак у школу, дали ће то бити насиље над дјететом или је насиље над њим наметати му нову учитељицу кад је већ има?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.10.2020 21:18

А није вам насиље над дјететом сто "мора" да носи маску и сто дјете дисати не мозе?

Name

Политика је то све.

29.10.2020 20:26

Директори Основних скола у БЛ зову телефоном своје запослене да би гласали за ИР. Ста це људи , имају своју дијецу и морају. Е то је та демократија коју пропагира резим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.10.2020 21:54

Ма само реци наравно, и гласајте онако како желите

Name

Драшко

29.10.2020 20:30

Знате ли који конкурс није наштиман? Само онај гдје се тражи дефицитаран кадар. Тада добијаш посао 100% и нема те политике која ће те омести да добијеш посао. Чим су два кандидата на конкурсу, једном је обећан посао, а други је декор. Комисија за пријем учествује у овој маскаради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.10.2020 20:47

Комисија, школски одбор, инспекторат сви су на истој страни. Више се и не крије ништа. Унапријед се зна за кога је конкурс и сви шуте...

Name

ИИИ5

29.10.2020 20:44

Васпитавамо дјецу да се знањем,радом и трудом постизе успјех у зивоту а то нам неко руши. Учитељица је нешто што се памти цио живот шта ће наша дјеца памтити. Разредна настава је темељ образовања шта ће дјеца научити таман се навикну и адаптирају на нову уцитељицу додје следеца навикавају се поново додје опет друга и тако редом. Мисли ли неко на ова мала бића. Кога кривити послије, каже дијете дошло у шести разред не зна да чита. Ко је крив??!! Та мала бића су наш стуб у будућности. Да ли има наде за нас??! Дошли смо у вријеме када се у школи учитељице мијењају по личном интересу, ја теби ти мени, одличан кадар је на бироу а дијете додје кући и каже Јој мама шта све данас има да научиш!! Да ли све маме имају могућност да се једнако посвете сваком дјетету. Сутра ће то дијете бити учитељ, родитељи ће дизати кредите и онда ће неко из свог хира и личног интереса га послати на биро. ?????? има ли наде???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чуј директоара

29.10.2020 21:08

Њега не интересује шта говоре родитељи једног одјељења. И Он глуми неку силу, мали баја. Срам га било, Он као директор да се тако понаша. Неће ме изненадити да секта и школу оснује по угледу на Кумровец.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Родитељ

29.10.2020 21:36

Мислим да је свим хигијеничаркама у школи речено да када се камере укључе метлу у руке еее тако ти је то замажи очи и владај Ипак ?????? за даме које брину о здрављу насе дјеце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луна

29.10.2020 21:43

Па какав то родитељ не мозе свом дјетету да нареди.Цуј неце у сколу сто му се промјенила уцитељица.А ста да се уцитељица заразила короном или да је отисла на породиљско онда би ова врла мама исписала дијете из сколе док се уцитељица не врати.И ко сад манипулисе с дјецом.Јадне сте ви мајке кад немате ауторитет над родјеним дјететом које је тек треци разред.Како драга господјо мислите да том истом дјетету несто наредите кад удје у пубертет.Залосно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.10.2020 21:56

Опасно глуп коментар. Благо твојој дјеци.

Name

Ре

29.10.2020 22:11

Веома глупо од тебе Луна. Корона је виша сила а гурање партијске учитељице је секташка сила. Виша сила се поштује а Ваша сила се презире.

Name

Реп.Српска

29.10.2020 23:34

Ех,каква је то некад била ОШ. Најбоља и са сјајним кадром,наставник Ђоко је дио те елите. Свашта,неће дјеца у школу јер се промијенила учитељица....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тужно

30.10.2020 06:42

Заборавио директор да је и он некад био Рујка Рикановић и да је носио дневник, тако ти је то када додјес до фотеље. Штета за школу, некада најбољу

Name

Ре

30.10.2020 07:29

Ех каква је била, ех и Ми какви смо а какви су ови сада. Како не схватате да није проблем што је замијењена, него КАКО и ЗАШТО?

Name

Скола свети саво???

30.10.2020 06:30

Дали смо име да провоцира друге народе, а и сами ке поштујемо истог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тртмрт

30.10.2020 06:34

Исправно Са лоповима Само тако на силу Не саљите дјецу у сколу, не плацајте порезе и готови су

ОДГОВОРИТЕ