Roditelji: Ne damo da politika bude iznad struke!

Nakon što je Školski odbor izabrao novu učiteljicu u jeku kovida i onlajn nastave, a prije izlaska inspekcije na lice mesta, uz obrazloženje Inspektorata da nisu izašli zbog širenja pandemije, roditelji učenika III5 Osnovne škole “Sveti Sava” u Bijeljini odlučili su da od ponedjeljka ne šalju djecu u školske klupe.

Republika Srpska 29.10.2020 | 20:13
Roditelji: Ne damo da politika bude iznad struke!

Na sjednici Školskog odbora, na kojoj je prisustvovala i Darja Jovanović, član Školskog odbora i predstavnik roditelja III5 Osnovne škole "Sveti Sava" u Bijeljini, odlučeno je da je komisija za prijem nove učiteljice uradila sve po protokolu, da je bodovanje dobro urađeno i da su žalbe stare učiteljice neosnovane i samim tim odbijene. Roditelji tvrde drugačije.

“Mi smo se direktoru škole Đorđu Mirkoviću obratili krajem avgusta, jer smo znali da učiteljici ističe ugovor, da dolazi nova učiteljica i on je nama rekao da je nova učiteljica primljena, i da je stranka učinila svoje", kaže  Darja Jovanović, predstavnik roditelja odjeljena III5 O.Š. “Sveti Sava.

Ona je postavila  pitanje kako je, kad je konkurs raspisan 23. septembra, a bodovanje je bilo 8.oktobra, znao direktor koja će učiteljica biti primljena, ako testiranje nije završeno.

Roditelji zahtijevaju od ministra prosvjete Natalije Trivić da poništi konkurs i da raspiše novi konkurs, s tim da komisija bude regularna i nezavisna od škola.

"Mi, roditelji imamo informacije da je direktno neko iz redova Ministarstva prosvjete uputio da nova učiteljica dođe na mjesto naše učiteljice, iz ličnih i stranačkih interesa, mi ne ulazimo”, rekla je Darja Jovanović, predstavnik roditelja odjeljena III5 O.Š. “Sveti Sava.

Zbog svega ovoga, roditelji kažu da u ponedjeljak neće poslati svoju djecu u školu.

"Većina roditelji vjerovatno neće pustiti djecu u školu. Mi tražimo neko rješenje za našu djecu. Mi tražimo objašnjenje gdje je naša peticija predata 26. avgusta, koja je završila u kanti za smeće, a već tad nam je rečeno, da se to završava nekim linijama, da su to drugi interesi”, istakla je Zdravka Bošković, roditelj jedne od učenice odjeljenja III5.

Danijela Radosavljević, majka dječaka sa posebnim potrebama kaže da će u vrijeme korone, maski, distanci, promjena učiteljice biti uznemirujući udarac za njeno dijete i pita se kako će on u školu da krene s novom učiteljicom. Smatra da će mu teško pasti, kao i njoj, pogotovo u vrijeme maski i svega, što je za njega, kako kaže, previše.

Pozvali smo i direktora O.Š. “Sveti Sava” da bi se čula druga strana priče, ali nije imao komentar.

“Nema potrebe , nek kažu šta hoće, ima inspekcija, ima sud. Apsolutno me ne interesuje šta su rekli, ja sam rekao svoje”, kaže direktor O.Š. “Sveti Sava” Đorđe Mirković.

Ko štiti našu djecu, pitaju se roditelji. Mi samo tražimo da neko u ovom sistemu zaštiti prava i interese naše djece, ističu roditelji.

(BN)

 

Komentari / 22

Ostavite komentar
Name

Zzzz

29.10.2020 19:45

U Brodu je to odavno praksa. Samo se politika pita ko će da radi u prosvjeti.

ODGOVORITE
Name

STRASNO

30.10.2020 08:40

Nista mi nije jasno koliko to djece pohadja tu skolu kad im samo treba jedna uciteljica. 10 ? I te maske sto moraju nosit je cista glupost. Dodje dijete iz skole sa nekom drugom maskom i pitas ga odakle ti kaze zamijenila se sa drugaricom,pa tako svaki drugi dan se zamijene sa nekim. MA bravo glupsoni koji su donijeli tu naredbu.

Name

Инат Марка Краљевића

29.10.2020 19:50

Забораве се многи, кад сједну у фотељу, да се треба вратити у колектив. Или, опет то многи раде, траже себи, други бољи ангажман и удобнији фотељу. И како сад један такав неколега, нечовјек, небиће, да се бори за права својих радника и да уради нешто часно и поштено?

ODGOVORITE
Name

Svasta

29.10.2020 19:51

A prihvatljivo vam je roditelji da vam se izivljavaju nad djecom, uskracujuci im obrazovanje, uskracujuci im pravo na vazduh, noseci one maske koje ne sluze nicemu???? To vam je prihvatljivo, pa cutite?! Mrs.

ODGOVORITE
Name

Goran

29.10.2020 20:00

Bravo za Bijeljinu, peticliju treba pokrenuti na nivou RS podrzace mnogi, dosta vise pilitike u obrazovanju a stvarno je ruzno da one tri prsate primadone iz celinca djeca i narod gledaju i kao one uce nesto, i sta dobro one pokazuju sa time nasoj djeci da budu mozda prostituke za cijenu posla. Za mene to nije normalno

ODGOVORITE
Name

Roditelj

29.10.2020 20:00

Moje dijete neće novu učiteljicu, pitam direkrora Đorđa i ministarku Nataliju dali treba da natjeram dijete od 9 god da ide u ponedeljak u školu, dali će to biti nasilje nad djetetom ili je nasilje nad njim nametati mu novu učiteljicu kad je već ima?

ODGOVORITE
Name

Re

29.10.2020 21:18

A nije vam nasilje nad djetetom sto "mora" da nosi masku i sto djete disati ne moze?

Name

Politika je to sve.

29.10.2020 20:26

Direktori Osnovnih skola u BL zovu telefonom svoje zaposlene da bi glasali za IR. Sta ce ljudi , imaju svoju dijecu i moraju. E to je ta demokratija koju propagira rezim.

ODGOVORITE
Name

Re

29.10.2020 21:54

Ma samo reci naravno, i glasajte onako kako želite

Name

Драшко

29.10.2020 20:30

Знате ли који конкурс није наштиман? Само онај гдје се тражи дефицитаран кадар. Тада добијаш посао 100% и нема те политике која ће те омести да добијеш посао. Чим су два кандидата на конкурсу, једном је обећан посао, а други је декор. Комисија за пријем учествује у овој маскаради.

ODGOVORITE
Name

Re

29.10.2020 20:47

Komisija, školski odbor, inspektorat svi su na istoj strani. Više se i ne krije ništa. Unaprijed se zna za koga je konkurs i svi šute...

Name

III5

29.10.2020 20:44

Vaspitavamo djecu da se znanjem,radom i trudom postize uspjeh u zivotu a to nam neko ruši. Učiteljica je nešto što se pamti cio život šta će naša djeca pamtiti. Razredna nastava je temelj obrazovanja šta će djeca naučiti taman se naviknu i adaptiraju na novu uciteljicu dodje sledeca navikavaju se ponovo dodje opet druga i tako redom. Misli li neko na ova mala bića. Koga kriviti poslije, kaže dijete došlo u šesti razred ne zna da čita. Ko je kriv??!! Ta mala bića su naš stub u budućnosti. Da li ima nade za nas??! Došli smo u vrijeme kada se u školi učiteljice mijenjaju po ličnom interesu, ja tebi ti meni, odličan kadar je na birou a dijete dodje kući i kaže Joj mama šta sve danas ima da naučiš!! Da li sve mame imaju mogućnost da se jednako posvete svakom djetetu. Sutra će to dijete biti učitelj, roditelji će dizati kredite i onda će neko iz svog hira i ličnog interesa ga poslati na biro. ?????? ima li nade???

ODGOVORITE
Name

Čuj direktoara

29.10.2020 21:08

Njega ne interesuje šta govore roditelji jednog odjeljenja. I On glumi neku silu, mali baja. Sram ga bilo, On kao direktor da se tako ponaša. Neće me iznenaditi da sekta i školu osnuje po ugledu na Kumrovec.

ODGOVORITE
Name

Roditelj

29.10.2020 21:36

Mislim da je svim higijeničarkama u školi rečeno da kada se kamere uključe metlu u ruke eee tako ti je to zamaži oči i vladaj Ipak ?????? za dame koje brinu o zdravlju nase djece

ODGOVORITE
Name

Luna

29.10.2020 21:43

Pa kakav to roditelj ne moze svom djetetu da naredi.Cuj nece u skolu sto mu se promjenila uciteljica.A sta da se uciteljica zarazila koronom ili da je otisla na porodiljsko onda bi ova vrla mama ispisala dijete iz skole dok se uciteljica ne vrati.I ko sad manipulise s djecom.Jadne ste vi majke kad nemate autoritet nad rodjenim djetetom koje je tek treci razred.Kako draga gospodjo mislite da tom istom djetetu nesto naredite kad udje u pubertet.Zalosno

ODGOVORITE
Name

Re

29.10.2020 21:56

Opasno glup komentar. Blago tvojoj djeci.

Name

Re

29.10.2020 22:11

Veoma glupo od tebe Luna. Korona je viša sila a guranje partijske učiteljice je sektaška sila. Viša sila se poštuje a Vaša sila se prezire.

Name

Реп.Српска

29.10.2020 23:34

Ех,каква је то некад била ОШ. Најбоља и са сјајним кадром,наставник Ђоко је дио те елите. Свашта,неће дјеца у школу јер се промијенила учитељица....

ODGOVORITE
Name

Tužno

30.10.2020 06:42

Zaboravio direktor da je i on nekad bio Rujka Rikanović i da je nosio dnevnik, tako ti je to kada dodjes do fotelje. Šteta za školu, nekada najbolju

Name

Re

30.10.2020 07:29

Eh kakva je bila, eh i Mi kakvi smo a kakvi su ovi sada. Kako ne shvatate da nije problem što je zamijenjena, nego KAKO i ZAŠTO?

Name

Skola sveti savo???

30.10.2020 06:30

Dali smo ime da provocira druge narode, a i sami ke poštujemo istog.

ODGOVORITE
Name

Trtmrt

30.10.2020 06:34

Ispravno Sa lopovima Samo tako na silu Ne saljite djecu u skolu, ne placajte poreze i gotovi su

ODGOVORITE