Трговска гора: Савјет министара касни с мјерама?!

Савјет министара БиХ је усвојио одлуку о формирању правног и експертског тима за борбу против градње нуклеарне депоније на Трговској гори. Хрватске институције међутим већ увелико проводе узорковање и мјерење радиоактивности за дефинисање нултог стања што је завршна активност за припрему градње.

Босна и Херцеговина 29.10.2020 | 15:59
Трговска гора: Савјет министара касни с мјерама?!

Хрватске власти убрзано раде на припреми касарне Черкезовац на Трговској гори за изградњу депоније радиоактивног отпада, а све ће бити готово у року од једне године.

Док Хрватска убрзано проводи активности, Савјет министара Босне и Херцеговине тек сада је усвојио одлуку о именовању правног и експертског тима за Трговску гору.

Експертски тим, састављен од представника ентитетских, кантоналних, локалних и власти на нивоу БиХ, те научне заједнице, сачиниће свеобухватну стручну анализу стања и утицаја могућег одлагалишта на Трговској гори.

Овај тим ће израдити приједлог мјера заштите становништва у 13 општина у БиХ у сливу ријеке Уне, дефинисати економична и ефикасна рјешења за спречавање, ублажавање и праћење значајних негативних утицаја евентуалног одлагалишта.

Први састанци експертског и правног тима требало би да буду одржани у наредних 15 дана.

(Агенције)

 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

их

29.10.2020 15:50

Исто тако направит изнад Дубровника

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.10.2020 16:48

То је витални интерес пресудио

Name

БЛ

29.10.2020 18:35

прво блокирају па се онда питају јесул закаснили? ЕУ неце реаговат нит це забранит, само видит гдје се налазе француске нуклеарне централе на границама са белгијом, луксембургом, њемацком и свицарском.

Name

Рибар

29.10.2020 17:21

Нема ту рјешења без "устанка народа на регији" и иницијативе коју ће са грађанима покренути према моћном ЕГП-савезу зелених партија Европе Зелени Српске. То сам са господином Станићем и Михаљицом договорио и потписао споразум о сарадњи прије два дана у Новом Граду, све фа би ову муку стотина хиљада грађана регије ријешили за сва времена. Значи, ова реакција је изнуђена. Прије седам година сам указивао на ово и предлагао рјешење, Сребра то није хтјела ни да чује, зато сам прошле године у јулу тражио испред зелених Српске да поднесе оставку, или да влада свог "најбољег" министра смијени. Никола Лазаревић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пхоениx

29.10.2020 19:40

Хрватска на свом територију мозе да гради ста хоце.... Пељески Мост

ОДГОВОРИТЕ
Name

жртвени јарац

29.10.2020 20:16

Донијеће нама Уна и Сава нешто ново.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паја

29.10.2020 22:31

Праве Еспетрски тим да оду тамо да раде са колегама из ХДЗ да договоре који МИЛИОН за себе и МИЦКА после се растале и казу нисмо могли ниста....

ОДГОВОРИТЕ