"Изаћи на изборе и показати да нисмо сви исти"

У вријеме опште апатије и безнађа у Босни и Херцеговини, када млади људи масовно напуштају вјековна огњишта, бјежећи од корупције и помраченог система вриједности који је креиран уз помоћ владајуће структуре, догоди се понекад изузетак који, бар на тренутак, улије трачак наде за боље сутра. 

Република Српска 29.10.2020 | 14:19
"Изаћи на изборе и показати да нисмо сви исти"

Магистар, Младен Арсеновић иначе рођени Бијељинац, након више од 20 година боравка и рада у иностранству, са породицом се вратио у родну Бијељину и за три године показао зашто су он и слични њему управо алтернатива за људе са позорнице “већ виђено” који ову земљу и народ плански гурају у пропаст.

Овог пута није ријеч о класичној гастарбајтерској причи гдје је посреди отварање неког угоститељског објекта или “погона” него о доказаном патриотизму и улогу нечег врједнијег, а то је знање и искуство стечено у најнапреднијим земљама као што је Низоземска. 

Од 2017. године Арсеновић је провео двије године на мјесту шефа кабинета начелника Општине Лопаре Рада Савића, а тренутно је у руководству једног успјешног приватног предузећа. Како каже, несебична воља за подршку свом народу, али и обавеза према друштву мотивисала га је да се политички активира у оквиру Српске демократске странке, чији је члан од 1996. године, а данас и кандидат за одборника на предстојећим изборима.  

“СДС је прошао тежак период катарзе и реформе која је требала давно да се спроведе јер су неки ставови из деведесетих превазиђени, а неки и злоупотребљени зарад личног интереса појединаца. Као један од твораца програмских циљева бијељинског СДС-а, залагаћу се, прије свега, да се направи ред у странци која ће функционисати транспарентно и по принципу “један члан – једна функција.” Прошло је вријеме када иза акронима странке стоји име само једног човјека. За ту иницијативу постоји подршка цјелокупног руководства странке” , казао је Арсеновић.

На питање шта мисли о тренду прелијетања и мијењања политичких партија Арсеновић каже да је то непознаница у напредним демократским друштвима и да је то јасан знак поремећаја система вриједности. 

“Уопште не треба трошити вријеме на такве појаве и ликове. Народ то врло добро препознаје што ће се потврдити и на изборима. Ми у обновљеном и подмлађеном СДС-у радићемо на томе да се управљање градом и мјесним заједницама врати у институционалне оквире гдје ће становници активно учествовати у доношењу одлука које се тичу њиховог комфора живљења. 

Следећа битна одредница, за коју је гарант и кандидат за градоначелника Љубиша Петровић, је да неће бити политичког реваншизма у Бијељини. Граду су потребни стручњаци, а не подобни чланови фамилије са купљеним дипломама. СДС жели да управља градом у сарадњи са осталим субјектима, а највише у сарадњи са грађанима и мјештанима села”, истиче он.

Иако овај примјер од самог почетка звучи помало идеалистички, кандидат за одборника испред СДС-а Младен Арсеновић показује озбиљну аргументацију за све до сад речено и због тога је тешко доводити у сумњу његове искрене намјере и јасне циљеве. 

“Многи ме питају зашто ми је поред успјешне међународне каријере све ово требало. Мој одговор је у ствари веома кратак и јасан - ја сам дијете Бијељине, волим свој народ, свој град, волим Републику Српску и осјећам да своје знање и искуство треба да подијелим са својим суграђанима. Моје троје дјеце је могло да живи било негдје у иностранству али они живе и одрастају заједно са вама и вашом дјецом. Покажите зато своју одговорност и изађите 15. новембра на изборе. Алтернатива постоји, нисмо сви исти", нагласио је Арсеновић.

(БН)

Коментари / 25

Оставите коментар
Name

Рашо

29.10.2020 13:32

Па чим је у секти ту нема ни части ни морала, само незајежљиви апетити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чобан

29.10.2020 14:45

Сви сте ви исти, два пута .

Name

Зоран Бања Лука

29.10.2020 13:32

Изаћи на изборе и прекрижити бирачке листове за локалне изборе у РС.Ја ћу изаћи јер не-дам глас онима који се боре за свој интерес.Значи не-дам глас гласноговорницима КАПИТАЛИЗМА.Ниједна партија се не бори за радничка парава.Ниједна партија нити један посланик се не бори за права радника.Ја знам да је позадина сваке приче интерес и мене преварити неће нико и тачка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.10.2020 14:29

Лакше мало Зока. Има добрих људи остали су у СНСД-у.

Name

Ре

29.10.2020 19:17

Варас се, идемо за ПДП и Драска.

Name

НОВЕМБАР

29.10.2020 13:58

ЗИВ И ЗДРАВ ДА БУДЕС,МЛАДИ ЦОВЈЕЦЕ,ТАКВИ СЕ РАДЈАЈУ РИЈЕТКО.АКО ОВАКВИ ЉУДИ ДОДЈУ ДО ПОЗИЦИЈЕ ДА ОДЛУЦУЈУ О СУДБИНИ ОВОГ НАРОДА,МОЗЕМО СЕ НАДАТИ НАПРЕТКУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Станко пдп БЛ

29.10.2020 14:16

Ја сам из пдп, али овај пут цу ја и многи моји другови гласати за днс да ојацамо Несица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.10.2020 14:25

Полако. Ено их састанче у Бања Луци

Name

ботицели

29.10.2020 14:58

Магистар из Холандије досо у Бијељину да се бави политиком,мало цудно или има други разлога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.10.2020 15:44

Има наравно. Мама отисла у пензију као политицар.

Name

Не никако

29.10.2020 15:46

Вратити се из иностранства гдје сви млади људи бјезе бас због политике а господин се ето вратио и право у политику......и то васе РОДЈЕНИ Бијељинац вам знаци несто висе од оних који нису одавде?Инаце сам аполитицан али ми се политика мјеса у зивот .. ..и цијеним насу омладину која се не моли никога ..него се сколује и оде да својој дјеци и следецим генерацијама обезбеди зивот какав цовјек заслузио..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деки

29.10.2020 15:50

Ти немас дјеце оцигледно

Name

Ивана

29.10.2020 15:53

Мозда могу бити добре идеје младих људи, подрзавам то. Треба дати сансу. Ипак треба бити свјестан да су промјене теске за све, како за оне који се боре да их уведу, а јос висе за оне који су науцили да зиве у овом хаосу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раденко

29.10.2020 15:57

Само напријед, Директоре! Надамо се да цес водити Бијељину, као сто водис и бринес се о радницима насе фирме! До побједе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Занимљиво

29.10.2020 16:10

Не видим у цему је проблем ако неко зели да се врати и зиви у својој земљи. Нисмо толико пропали као сто то изгледа. Треба нам висе људи који вјерују да могу несто донијети ново. Али ми смо друство које само посматра и критикује, осуђује ,,сви су исти,, ... Ја мислим да нису. Подрска!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сандра

29.10.2020 16:37

Познајем момка лицно и 100% је ок. Изгуглајте мало овог цовјека ви хејтери па погледајте ста је све постигао прије него иста казете. Сколски, имас моју пуну подрску и глас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Равна Гора

29.10.2020 16:58

Подрска за комсију, свака цаст!

Name

Ре

29.10.2020 17:43

Ето колико га познајес. Није момак вец озењен цовјек.

Name

Боске

29.10.2020 17:03

Познајем човјека лично. Млад, паметан, перспективан. ??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дико

29.10.2020 17:14

Равна Гора побиједити мора! Младјо је поштен, честит и образован човјек из добре куће домаћина. Доктор Љубиша је изгледа окупио добру екипу. Даће Бог да се једном ријешимо Мићића, Софренића, Јовића, Перковића и осталих излизаних фаца. Оловку у руке и гласати за младе поштене људе као што је Арсеновић!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сава

29.10.2020 17:40

Никад нисам био припадник ни једне странке али као неко ко има све ријешено у животу, видим да су ови из СНСД-А највећи лешинари. Досадили су ми са сталним позивима да им се прикључим и нудили све и свашта само зато што знају да сам моћан и богат. Ма само да знате шта све нуде али знају докле смију и чим им покажеш мало зубе покуње се оду...... Какав љигав свијет, ово нигдје у свијету нисам видио а прошао сам све.... Нудили ми и пасош бих, хахаха, па то нико жив не призна

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо Уг

29.10.2020 17:41

Браво за младе људе, таквих треба

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберија

29.10.2020 19:24

Ова власт је разјединила народ до краја. Сад се дијелимо на ове и оне. За садасњу гарнитуру знамо да запосљава само своје из куце. Ови ево тврде да неце тако бити. Треба несто мијењати. Горе од ових не мозе. Подрска младим и сколованим и од мене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народ

29.10.2020 20:21

Млад си, образован, способан и свијет просао. Треба да помогнес свом народу и РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Уцо

30.10.2020 17:16

Овакве паметне и перспективне људе ако не подрзимо сами смо онда криви за овај хаос. Нису сви исти....

ОДГОВОРИТЕ