Акција "Трансфер": СИПА врши претрес на седам локација

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) јутрос су, у наставку оперативне акције „Трансфер“, започели претресе стамбених и пословних објеката и покретних ствари на седам локација на подручју Кантона Сарајево и Источног Сарајева.

Република Српска 29.10.2020 | 10:57
Акција "Трансфер": СИПА врши претрес на седам локација

Акција се изводи због постојања основа сумње да је почињено кривично дјело из члана 249. Кривичног закона Босне и Херцеговине „Удруживање ради чињења кривичних дјела“, у вези са кривичним дјелом из члана 294. „Превара“, члана 373. „Кривотворење исправе“ и члана 397. „Неовлаштени приступ систему и мрежи електронске обраде података“ прописаних Кривичним законом Федерације Босне и Херцеговине, те члана 209. Кривичног закона Босне и Херцеговине „Прање новца“.  

Више информација о резултатима оперативне акције биће познато након реализације наредби Суда Босне и Херцеговине и Тужилаштва Босне и Херцеговине, саопштено је из СИПЕ.

(БН)

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Антифашиста

29.10.2020 10:09

Браво !Полиција ради “свој посао”! Шта ћемо са судством ??Изгледа да би требали под хитно похапсити “цланове” ВСТВ на целу са “сефом”(као и осталим подобним странацким судијама) па омогуцити да држава колико толико функционише Овако нек нам је Бог на помоћи (ако и он није диго руке од нас)!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Насстродаус

29.10.2020 10:40

Па зар није крививно дјело да власници предузеца насилно нарјерују раднике да морају да гласају за њих и њиховог водју,пријете отказима и застрасују људе да гласају мимо своје воље ,ако то није криминал онда незнам ста је а све се зна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.10.2020 11:00

Ти си у проблему али назалост ниси свјестан.

Name

Па јесте

29.10.2020 11:25

Али ко је досада пријавио Именом и Презиименом таквог послодавца или сефа. Нико а хоцемо да Сипа ради а и Тузикаство. Нема кривичних пријава али има чекања да неко умјесто нас то уради а ми да посматрамо.Док год ћутимо а све знамо и видимо немамо право да критикујемо никога.