Akcija "Transfer": SIPA vrši pretres na sedam lokacija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su, u nastavku operativne akcije „Transfer“, započeli pretrese stambenih i poslovnih objekata i pokretnih stvari na sedam lokacija na području Kantona Sarajevo i Istočnog Sarajeva.

Republika Srpska 29.10.2020 | 10:57
Akcija "Transfer": SIPA vrši pretres na sedam lokacija

Akcija se izvodi zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo iz člana 249. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine „Udruživanje radi činjenja krivičnih djela“, u vezi sa krivičnim djelom iz člana 294. „Prevara“, člana 373. „Krivotvorenje isprave“ i člana 397. „Neovlašteni pristup sistemu i mreži elektronske obrade podataka“ propisanih Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine, te člana 209. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine „Pranje novca“.  

Više informacija o rezultatima operativne akcije biće poznato nakon realizacije naredbi Suda Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz SIPE.

(BN)

 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Antifašista

29.10.2020 10:09

Bravo !Policija radi “svoj posao”! Šta ćemo sa sudstvom ??Izgleda da bi trebali pod hitno pohapsiti “clanove” VSTV na celu sa “sefom”(kao i ostalim podobnim stranackim sudijama) pa omoguciti da država koliko toliko funkcioniše Ovako nek nam je Bog na pomoći (ako i on nije digo ruke od nas)!!

ODGOVORITE
Name

Nasstrodaus

29.10.2020 10:40

Pa zar nije krivivno djelo da vlasnici preduzeca nasilno narjeruju radnike da moraju da glasaju za njih i njihovog vodju,prijete otkazima i zastrasuju ljude da glasaju mimo svoje volje ,ako to nije kriminal onda neznam sta je a sve se zna.

ODGOVORITE
Name

Re

29.10.2020 11:00

Ti si u problemu ali nazalost nisi svjestan.

Name

Pa jeste

29.10.2020 11:25

Ali ko je dosada prijavio Imenom i Preziimenom takvog poslodavca ili sefa. Niko a hocemo da Sipa radi a i Tuzikastvo. Nema krivičnih prijava ali ima čekanja da neko umjesto nas to uradi a mi da posmatramo.Dok god ćutimo a sve znamo i vidimo nemamo pravo da kritikujemo nikoga.