Огорчени борци пишу градоначелнику Требиња

Градска борачка организација Требиње упутила је отворено писмо градоначелнику Мирку Ћурићу у којем наводе да је крајње вријеме да демобилисани борци добију посао и да својим породицама обезбиједе егзистенцију достојну човјека.

Република Српска 28.10.2020 | 20:40
Огорчени борци пишу градоначелнику Требиња

Отворено писмо Борачке организације градоначелнику Требиња:

Поштовани господине градоначелниче,

Поводом Вашег гостовања на Херцег ТВ, 19.октобра 2020. године и ранијих медијских наступа на које нисмо до сада одговарали осјећамо потребу да Вам се на овај начин обратимо. Предсједништво Градске борачке организације Требиње је на радном састанку анализирало Ваше изјаве и донијело сљедеће закључке.

Тачно је да град Требиње проводи програм једнократне помоћи незапосленим демобилисаним борцима и супругама умрлих бораца. Тачно је да то нисмо споменули на нашој коференцији за штампу. Поштовани градоначелниче, ми смо конференцију за штампу сазвали да споменемо оно што мислимо да не функционише и да изнесемо проблеме који су нам горући.

Ми у нашем граду имамо око четристо незапослених бораца и око четрдесеторо дјеце погинулих бораца. Тачно је да је од рата прошло 25 година и да су многи имали прилику да рјешавају ове проблеме али исто тако стоји да кад сте се прихватили позиције градоначелника, за коју се и сада борите у кампањи, морате прихватити и проблеме који су наслијеђени.

Тачно је да је Спомен-соба изграђена у самом центру нашег града, премјештена са локације у касарни због изградње Палате правде, зар да се са тим требамо хвалити или можда мислите да су они који су животе дали за Републику Српску нису то заслужили и да их се само са поштовањем сјећамо.

Сви који се са тим хвале нека кажу јесу ли новац за њу дали из свог џепа или је то новац грађана Требиња.
Ми смо изнијели само податке везане за наш договор око запошљавања и одржаним састанцима са Вама и директором ЕПРС и незадовољство зашто нисте жељели да се ти састанци наставе како смо се договорили на првом састанку.

Нејасно нам је да два мјесеца нисте у стању наћи времена управо за оне који су стварали Републику Српску, бранили наш град и сва подручја од Требиња до Грахова. Нажалост многи су на том путу дали своје животе, многи су остали инвалиди.

Изјавили сте да се појединци из „борачке“ налазе на појединим опозиционим листама и да у јеку кампање спомињемо незапослене борце. Ви бисте изгледа да борцима укинете и основно уставно право да бирају и буду бирани.

На свакој изборној листи има наших сабораца, а надамо се да ће многи од њих сутра заузети скупштинске клупе јер смо сигурни да ће нас разумјети много боље од оних који нису учествовали у рату без обзира из које партије долазили. Ако мало боље погледате видјећете да ниједна наша активност није била за вријеме кампање.

Све је око договора почело у јуну мјесецу, а наставак је требао бити прва седмица августа. Управо нас то и боли. Па и на наш упит зашто нема разговора нисте нашли сходно одговорити.

Кад већ спомињете политику можда мислите да руководство Градске борачке организације треба да бира Ваша или било чија партија. Варате се господине градоначелниче, ово руководство су изабрали борци на изборима и ако ви то не поштујете ми Вас заиста не можемо разумјети.

Као што је и Вас бирао народ овог града, аа сигурни само да Вам нису дали сви глас и не воле што је тако, морају то поштовати и једни и други. Видите ово руководство Градска борачка организација је изгласано на Скупштини једногласно и оно ће се залагати за све проблеме наше популације па се то неком свиђало или не.

Ако Ви мислите да нешто није у реду лако ћемо ријешити проблем. Запослите све незапослене демобилисане борце и дјецу наших погинулих сабораца и ми ћемо који водимо Граску борачку организацију сви заједно поднијети оставке, а Вас јавно похвалити како сте неко ко је имао највише слуха за нас борце.

И кад већ спомињете да највише у Републици Српској радите за борце створите услове као на примјер у Гацку који је само 70 км одавде гдје нема ниједан борац или дијете погинулог борца на бироу. Њима, господине градоначелниче, не треба социјална помоћ јер раде и зарађују за живот, ништа више ни ми овде не тражимо.
Изјавиште да нећете разговарати са нама из Градске борачке организације, не морате разговарати господине градоначелниче само нам рјешите проблеме и ми ћемо бити пресрећни.

ЗА КРСТ ЧАСНИ И СЛОБОДУ ЗЛАТНУ

Градска борачка организација Требиње

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

Мицко

28.10.2020 20:14

Ма ста це Мико санер а и борци глухом говоре као да слијепом намигују. Засто не позовете све борце и њихове фамилије да гласају против власти или це те након 4 године схватити да смо 4 године старији а јос нам је горе??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

28.10.2020 20:28

Штета погинулих и недужних жртава на свим странама. А багра и криминалци пуне џепове преко 20 година. Сад су пустили коријене и тешко их је скинути.

Name

Нострадамус

29.10.2020 09:16

Борци пису писма градонацелнику Засто?Мислим да му не смију на оци ,е јадни ви за Вас је само ров.Подрску ипак моју имате јер знам да сте обицни радници сељаци.Прво власт вас је подијелила,а ви свако писмо или неке мале протесте писете и говорите ми нисмо против власти.

Name

Драган

28.10.2020 20:16

Ја вам не би дао ниста, узео би вам и то сто имате. Гласате за секту вец 20 и тек сад се буните, срамота васа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.10.2020 20:21

Криво ми је што тако збориш, али 80 %, гласа тако. Значи против себе. Али јебига таки смо. Никакви пустимо да нас хебу... Борци касно палите моторе. Шта сте чекали досад. Дезертери вам коло воде, а ви их подржавате

Name

Ре

29.10.2020 06:38

Слазем се! За све су криви зиви борци и инвалиди. Јефтино су се продали дезертерима и сад трпе посљедице. Миле вам пјева, а ви срецни...

Name

Ттебињац

28.10.2020 20:17

ИЛИЈУ Таминдзију за предсједника Борацке организације ХЕРЦЕГОВИНЕ!!!ЗАСЛУЗИО ЈЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

А х А

28.10.2020 20:43

Требињац. Он је већ пред. Борсчке. Има орден и управља борачком из сјенке преко полтрона.. Дезертер води борце јединствено у свјету. Доказана кукавица из подрума. Нек вам да 20 к. М. Па опет за њега гласајте ко и до сада

Name

маљутка

28.10.2020 20:36

Позивам све борце да гласају против ове власти која нас је понизила и довела у стање биједе а вама који представљате борце кроз БОРС и друга удружења поручујем да са овима који су на власти нема преговора јер увијек слажу и преваре вас само сви борци на протесте, пара има да ли су политичке партије заслужније од бораца правих ствараоца Р.С.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха Ха

28.10.2020 20:45

Да добију посао, једино ако НАСА отвори погон за производњу специјалних одјела за ходање по Марсу а творница буде у близини Требињског Медзународног аеродрома.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

28.10.2020 20:46

Кад су могли од 1995 без посла могу и даље тако ... Па гдје су ти људи били свих ових година ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДНО ДНА

28.10.2020 20:57

Док Гвидо Петровић прави хацијенду од 3 милона и купује станове по Београду и Златибору борци нам се убијају од очаја и неимаштине.Неки дан се убио најмлађи борац Требињске Бригаде који је 2016 добио отказ чим је Гвидо дошао на власт са својим улизицама и полтронима.Туга , брука немам ријечи.Добро нам Бог ишта даје какви смо никакви

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

28.10.2020 21:21

Само протести, мада ни од тога више не цвикају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.10.2020 21:37

Они се упласе на само помен протеста. Само слозни на улице.

Name

М.Т

28.10.2020 21:48

Подршка борцима 100%.

Name

професионалац

29.10.2020 01:28

Доста висе залопојки,нема преговора висе, на протесте 24 сата,до ПОБЈЕДЕ нема назад !!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

аутолимар

29.10.2020 06:19

Не брините ,Савциц це све ријесити (као и до сад). Запали ватру додворавајуци се Саровицу и опзицији, а онда је гаси додворавајући се Висковицу и позицији. Формула =ИМТ (има ли мене ту) Узгред, слупао је скоду у К.Дубици (пијан), продао је за 2500, оо КМ, а онда купио друго ауто за 25000, 00КМ.НАРАВНО, БЕЗ ОДЛУКЕ ОРГАНА. Одлази!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рембрант

29.10.2020 06:26

Постовани саборци...уопсте ми није јасно засто ту дзукелу бурлетову ословљавате са постовани.па та црвена банда заслузује у најмању руку дозивотну самицу и стуб срама и епитет велеиздајника.цему та патетика и молбе да банда неста уцини за нас.па милијарде су покрали и изнијели у иностране фантомске банке.банда заслузује линц а не било какав разговор са њима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Већ виђено

29.10.2020 07:18

Нека се стрпе мало. Ако не стигне српски члан и лично нме донесе, послаће им он гајбицу пива и флашу ракије, лозе, шљиве, крушке..., свеједно, по вољи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бане

29.10.2020 07:46

Борци су ме највише разочарали. Умјесто да су сила које се пуно пита као рецимо у Хтватској, они су постали социјално удружење ко бескућници. Проблем је што преседника борачке орг поставља секта на власти и он ради по њиховом диктату.... Углавном су постали нешто што постоји само на папиру.... Умјесто да су се организовали па растјерали прво фукаре из својих редова од савичића, оног љигаваца Вукотића а онда ударити на институције и вршити притисак до испуњења захтјева или рушења владе...

ОДГОВОРИТЕ