Ogorčeni borci pišu gradonačelniku Trebinja

Gradska boračka organizacija Trebinje uputila je otvoreno pismo gradonačelniku Mirku Ćuriću u kojem navode da je krajnje vrijeme da demobilisani borci dobiju posao i da svojim porodicama obezbijede egzistenciju dostojnu čovjeka.

Republika Srpska 28.10.2020 | 20:40
Ogorčeni borci pišu gradonačelniku Trebinja

Otvoreno pismo Boračke organizacije gradonačelniku Trebinja:

Poštovani gospodine gradonačelniče,

Povodom Vašeg gostovanja na Herceg TV, 19.oktobra 2020. godine i ranijih medijskih nastupa na koje nismo do sada odgovarali osjećamo potrebu da Vam se na ovaj način obratimo. Predsjedništvo Gradske boračke organizacije Trebinje je na radnom sastanku analiziralo Vaše izjave i donijelo sljedeće zaključke.

Tačno je da grad Trebinje provodi program jednokratne pomoći nezaposlenim demobilisanim borcima i suprugama umrlih boraca. Tačno je da to nismo spomenuli na našoj koferenciji za štampu. Poštovani gradonačelniče, mi smo konferenciju za štampu sazvali da spomenemo ono što mislimo da ne funkcioniše i da iznesemo probleme koji su nam gorući.

Mi u našem gradu imamo oko četristo nezaposlenih boraca i oko četrdesetoro djece poginulih boraca. Tačno je da je od rata prošlo 25 godina i da su mnogi imali priliku da rješavaju ove probleme ali isto tako stoji da kad ste se prihvatili pozicije gradonačelnika, za koju se i sada borite u kampanji, morate prihvatiti i probleme koji su naslijeđeni.

Tačno je da je Spomen-soba izgrađena u samom centru našeg grada, premještena sa lokacije u kasarni zbog izgradnje Palate pravde, zar da se sa tim trebamo hvaliti ili možda mislite da su oni koji su živote dali za Republiku Srpsku nisu to zaslužili i da ih se samo sa poštovanjem sjećamo.

Svi koji se sa tim hvale neka kažu jesu li novac za nju dali iz svog džepa ili je to novac građana Trebinja.
Mi smo iznijeli samo podatke vezane za naš dogovor oko zapošljavanja i održanim sastancima sa Vama i direktorom EPRS i nezadovoljstvo zašto niste željeli da se ti sastanci nastave kako smo se dogovorili na prvom sastanku.

Nejasno nam je da dva mjeseca niste u stanju naći vremena upravo za one koji su stvarali Republiku Srpsku, branili naš grad i sva područja od Trebinja do Grahova. Nažalost mnogi su na tom putu dali svoje živote, mnogi su ostali invalidi.

Izjavili ste da se pojedinci iz „boračke“ nalaze na pojedinim opozicionim listama i da u jeku kampanje spominjemo nezaposlene borce. Vi biste izgleda da borcima ukinete i osnovno ustavno pravo da biraju i budu birani.

Na svakoj izbornoj listi ima naših saboraca, a nadamo se da će mnogi od njih sutra zauzeti skupštinske klupe jer smo sigurni da će nas razumjeti mnogo bolje od onih koji nisu učestvovali u ratu bez obzira iz koje partije dolazili. Ako malo bolje pogledate vidjećete da nijedna naša aktivnost nije bila za vrijeme kampanje.

Sve je oko dogovora počelo u junu mjesecu, a nastavak je trebao biti prva sedmica avgusta. Upravo nas to i boli. Pa i na naš upit zašto nema razgovora niste našli shodno odgovoriti.

Kad već spominjete politiku možda mislite da rukovodstvo Gradske boračke organizacije treba da bira Vaša ili bilo čija partija. Varate se gospodine gradonačelniče, ovo rukovodstvo su izabrali borci na izborima i ako vi to ne poštujete mi Vas zaista ne možemo razumjeti.

Kao što je i Vas birao narod ovog grada, aa sigurni samo da Vam nisu dali svi glas i ne vole što je tako, moraju to poštovati i jedni i drugi. Vidite ovo rukovodstvo Gradska boračka organizacija je izglasano na Skupštini jednoglasno i ono će se zalagati za sve probleme naše populacije pa se to nekom sviđalo ili ne.

Ako Vi mislite da nešto nije u redu lako ćemo riješiti problem. Zaposlite sve nezaposlene demobilisane borce i djecu naših poginulih saboraca i mi ćemo koji vodimo Grasku boračku organizaciju svi zajedno podnijeti ostavke, a Vas javno pohvaliti kako ste neko ko je imao najviše sluha za nas borce.

I kad već spominjete da najviše u Republici Srpskoj radite za borce stvorite uslove kao na primjer u Gacku koji je samo 70 km odavde gdje nema nijedan borac ili dijete poginulog borca na birou. Njima, gospodine gradonačelniče, ne treba socijalna pomoć jer rade i zarađuju za život, ništa više ni mi ovde ne tražimo.
Izjavište da nećete razgovarati sa nama iz Gradske boračke organizacije, ne morate razgovarati gospodine gradonačelniče samo nam rješite probleme i mi ćemo biti presrećni.

ZA KRST ČASNI I SLOBODU ZLATNU

Gradska boračka organizacija Trebinje

Komentari / 20

Ostavite komentar
Name

Micko

28.10.2020 20:14

Ma sta ce Miko saner a i borci gluhom govore kao da slijepom namiguju. Zasto ne pozovete sve borce i njihove familije da glasaju protiv vlasti ili ce te nakon 4 godine shvatiti da smo 4 godine stariji a jos nam je gore??

ODGOVORITE
Name

Bosanac

28.10.2020 20:28

Šteta poginulih i nedužnih žrtava na svim stranama. A bagra i kriminalci pune džepove preko 20 godina. Sad su pustili korijene i teško ih je skinuti.

Name

Nostradamus

29.10.2020 09:16

Borci pisu pisma gradonacelniku Zasto?Mislim da mu ne smiju na oci ,e jadni vi za Vas je samo rov.Podrsku ipak moju imate jer znam da ste obicni radnici seljaci.Prvo vlast vas je podijelila,a vi svako pismo ili neke male proteste pisete i govorite mi nismo protiv vlasti.

Name

Dragan

28.10.2020 20:16

Ja vam ne bi dao nista, uzeo bi vam i to sto imate. Glasate za sektu vec 20 i tek sad se bunite, sramota vasa

ODGOVORITE
Name

Re

28.10.2020 20:21

Krivo mi je što tako zboriš, ali 80 %, glasa tako. Znači protiv sebe. Ali jebiga taki smo. Nikakvi pustimo da nas hebu... Borci kasno palite motore. Šta ste čekali dosad. Dezerteri vam kolo vode, a vi ih podržavate

Name

Re

29.10.2020 06:38

Slazem se! Za sve su krivi zivi borci i invalidi. Jeftino su se prodali dezerterima i sad trpe posljedice. Mile vam pjeva, a vi srecni...

Name

Ttebinjac

28.10.2020 20:17

ILIJU Tamindziju za predsjednika Boracke organizacije HERCEGOVINE!!!ZASLUZIO JE

ODGOVORITE
Name

A h A

28.10.2020 20:43

Trebinjac. On je već pred. Borsčke. Ima orden i upravlja boračkom iz sjenke preko poltrona.. Dezerter vodi borce jedinstveno u svjetu. Dokazana kukavica iz podruma. Nek vam da 20 k. M. Pa opet za njega glasajte ko i do sada

Name

maljutka

28.10.2020 20:36

Pozivam sve borce da glasaju protiv ove vlasti koja nas je ponizila i dovela u stanje bijede a vama koji predstavljate borce kroz BORS i druga udruženja poručujem da sa ovima koji su na vlasti nema pregovora jer uvijek slažu i prevare vas samo svi borci na proteste, para ima da li su političke partije zaslužnije od boraca pravih stvaraoca R.S.

ODGOVORITE
Name

Ha Ha

28.10.2020 20:45

Da dobiju posao, jedino ako NASA otvori pogon za proizvodnju specijalnih odjela za hodanje po Marsu a tvornica bude u blizini Trebinjskog Medzunarodnog aerodroma.

ODGOVORITE
Name

Sale

28.10.2020 20:46

Kad su mogli od 1995 bez posla mogu i dalje tako ... Pa gdje su ti ljudi bili svih ovih godina ?

ODGOVORITE
Name

DNO DNA

28.10.2020 20:57

Dok Gvido Petrović pravi hacijendu od 3 milona i kupuje stanove po Beogradu i Zlatiboru borci nam se ubijaju od očaja i neimaštine.Neki dan se ubio najmlađi borac Trebinjske Brigade koji je 2016 dobio otkaz čim je Gvido došao na vlast sa svojim ulizicama i poltronima.Tuga , bruka nemam riječi.Dobro nam Bog išta daje kakvi smo nikakvi

ODGOVORITE
Name

Direkt

28.10.2020 21:21

Samo protesti, mada ni od toga više ne cvikaju.

ODGOVORITE
Name

Re

28.10.2020 21:37

Oni se uplase na samo pomen protesta. Samo slozni na ulice.

Name

M.T

28.10.2020 21:48

Podrška borcima 100%.

Name

profesionalac

29.10.2020 01:28

Dosta vise zalopojki,nema pregovora vise, na proteste 24 sata,do POBJEDE nema nazad !!!!!!!

ODGOVORITE
Name

autolimar

29.10.2020 06:19

Ne brinite ,Savcic ce sve rijesiti (kao i do sad). Zapali vatru dodvoravajuci se Sarovicu i opziciji, a onda je gasi dodvoravajući se Viskovicu i poziciji. Formula =IMT (ima li mene tu) Uzgred, slupao je skodu u K.Dubici (pijan), prodao je za 2500, oo KM, a onda kupio drugo auto za 25000, 00KM.NARAVNO, BEZ ODLUKE ORGANA. Odlazi!

ODGOVORITE
Name

Rembrant

29.10.2020 06:26

Postovani saborci...uopste mi nije jasno zasto tu dzukelu burletovu oslovljavate sa postovani.pa ta crvena banda zasluzuje u najmanju ruku dozivotnu samicu i stub srama i epitet veleizdajnika.cemu ta patetika i molbe da banda nesta ucini za nas.pa milijarde su pokrali i iznijeli u inostrane fantomske banke.banda zasluzuje linc a ne bilo kakav razgovor sa njima.

ODGOVORITE
Name

Već viđeno

29.10.2020 07:18

Neka se strpe malo. Ako ne stigne srpski član i lično nme donese, poslaće im on gajbicu piva i flašu rakije, loze, šljive, kruške..., svejedno, po volji.

ODGOVORITE
Name

Bane

29.10.2020 07:46

Borci su me najviše razočarali. Umjesto da su sila koje se puno pita kao recimo u Htvatskoj, oni su postali socijalno udruženje ko beskućnici. Problem je što presednika boračke org postavlja sekta na vlasti i on radi po njihovom diktatu.... Uglavnom su postali nešto što postoji samo na papiru.... Umjesto da su se organizovali pa rastjerali prvo fukare iz svojih redova od savičića, onog ljigavaca Vukotića a onda udariti na institucije i vršiti pritisak do ispunjenja zahtjeva ili rušenja vlade...

ODGOVORITE