Правна помоћ БиХ на путу ка Европској унији

Министар правде БиХ Јосип Грубеша сусрео се данас с директором и предсједником Управног  одбора Европске организације  за  јавно  право  (ЕПЛО)  Спyридоном Флогаитисом. Директор и предсједник  ЕПЛО-а  ставио се на располагање Босни и Херцеговини да помогне на њеном путу ка ЕУ кроз усавршавање кадрова и јачање институционалних капацитета.

Република Српска 28.10.2020 | 17:12
Правна помоћ БиХ на путу ка Европској унији

Током  сусрета  Спyридон  Флогаитис  упознао  је  министра  Грубешу   о активностима  ЕПЛО-а као  непрофитне институције међународног карактера која пружа помоћ демократским институцијама у више од 70 земаља.

Европска организације за јавно право (ЕПЛО) је покренула Европску школу за право и управљање, паневропску високошколску  установу  посвећену  развоју  нове  генерације  права  и  правника  који могу дјеловати у било којем правном систему. 

Између осталог,  навео је да се као директор и предсједник  ЕПЛО-а  ставља на располагање Босни и   Херцеговини да помогне на њеном путу ка ЕУ кроз усавршавање кадрова и јачање институционалних капацитета. У наставку сусрета стављен  је нагласак  на унапређењу  односа са земљама чланицама Западног Балкана с обзиром на то да се жели свим процесима партнерски приступити, а не говорити шта би се требало направити.

Министар Грубеша је подцртао своју опредјељеност на провођењу реформи  за коју је добро дошло  додатно усавршавање, те додао да се радује будућем партнерству и заједничком стварању постицајног окружења за чланство у Европску Унију.

На крају сусрета министар Грубеша  захвалио се на посјети, те нагласио да ће с позиције коју тренутно  обавља, али и као универзитетски професор дати допринос да активности и пројекти ЕПЛО-а буду препознатљиви у Босни и Херцеговини. 

БН

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Борис

28.10.2020 17:25

Са овим тренутним политичарима нема напретка ни 1 корак

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

28.10.2020 21:22

Браво. јацање дрзавних институција, 14 препорука, тј пренос надлезности. Додик це опет потписат.

ОДГОВОРИТЕ