У Финској продају "авио храну" у супермаркетима!

Фински национални авио превозник "Финнаир ФИА1С.ХЕ" почео је да продаје харну из авиона из пословне класе у једном супермаркету, како би спречио укидање радних места у својој угоститељској јединици због ковида 19.

Занимљивости 28.10.2020 | 16:37
У Финској продају "авио храну" у супермаркетима!

Авионски оброци брзо су постали хит међу купцима. За само неколико дана, у супермаркету у близини аеродрома „Хелсинки Ванта", продато је чак 1.600 оброка.

Сада је у плану да се отвори још неколико продајних места где купци могу да пазаре "храна из авиона".

"У нашој компанији већ има технолошких вишкова и отпуштања и ми се трудимо да пронађемо иновативне начине да сачувамо радна места", рекла је шефица "Финнаир Китцхен-а" Марика Ниминен за Ројтерс.

"Финнаир" је прошлог уторка најавио да ће до марта 2021. укинути око 700 радних места.

Иначе, основно јело из њихове кухиње које је у продаји по цени од 12,9 евра састоји се од говедине са теријаки сосом и сервирано је заједно са младим луком на жару и пиринчем.


У компанији објашњавају да је цена оброка релативно висока, јер их праве од врхунских сировина.

Године 2018. "Финнаир Китцхен" је производио око 12.000 оброка дневно, али та количина је почела драстично да опада са пандемијом ковида 19.

Из компаније сада најављују да планирају увођење нових специјалитета, па ће тако у понуди ускоро бити и оброк од меса ирваса као и свињетина на јапански начин.

„Имали смо много позитивних повратних информација од наших купаца и 'авио-оброци' су постали један од најпродаванијих производа у нашој продавници", рекла је Кимо Сивонен, продавачица маркета у којем се продају „авио-оброци".

Извор: Занимљивостидана.цом

Коментари / 0

Оставите коментар