Неда Украден тужила Хрватску и град Имотски!

Неда Украден тужила је државу Хрватску, град Имотски, као и бројне чланове своје ближе и даље фамилије (укупно 26 физичких лица) како би добила део наследства у родном месту.

Забава 28.10.2020 | 13:36
Неда Украден тужила Хрватску и град Имотски!

Према писању портала Империал.нет, који је објавио фотографију судских списа и тужбе, певачица је овај спор покренула у јануару прошле године пред општинским судом у Макарској. Њен циљ је, наводно, да добије део имовине који јој припада у том хрватском месту, где је рођена и живела првих неколико година. Једини начин да себе упише као наследника у земљишним књигама јесте путем суда, па је зато и покренула спор. Како наводи Империал.нет, предмет је преузео судија Анте Кнежовић, док Неду заступа адвокат Иван Ћосић, који је у њено име тужио Републику Хрватску, град Имотски и још 26 чланова породица Украден, Кадијевић, Милош и Путица.

Свим особама које је Неда Украден тужила постављена је привремена правна заступница Матеа Буразин Лончар. Проблем је у томе што је боравак већине тужених непознат и редован поступак постављања њихових законских заступника могао би дуго да потраје, па би за странке могле да наступе штетне последице.

Неда је увек истицала то да је родом из Имотског и да је тамо провела лепе тренутке у детињству. Међутим, током ратних сукоба деведесетих њена родна кућа у Хрватској је срушена, због чега више није могла тамо да одлази. Украденова је од краја шездесетих с родитељима живела у Сарајеву, али су из главног града Босне и Херцеговине морали да побегну 1992. због рата и од тада певачица са породицом живи у Београду.

Извор: Курир.рс Фото: принтсцреен

 

Коментари / 0

Оставите коментар