Neda Ukraden tužila Hrvatsku i grad Imotski!

Neda Ukraden tužila je državu Hrvatsku, grad Imotski, kao i brojne članove svoje bliže i dalje familije (ukupno 26 fizičkih lica) kako bi dobila deo nasledstva u rodnom mestu.

Zabava 28.10.2020 | 13:36
Neda Ukraden tužila Hrvatsku i grad Imotski!

Prema pisanju portala Imperial.net, koji je objavio fotografiju sudskih spisa i tužbe, pevačica je ovaj spor pokrenula u januaru prošle godine pred opštinskim sudom u Makarskoj. Njen cilj je, navodno, da dobije deo imovine koji joj pripada u tom hrvatskom mestu, gde je rođena i živela prvih nekoliko godina. Jedini način da sebe upiše kao naslednika u zemljišnim knjigama jeste putem suda, pa je zato i pokrenula spor. Kako navodi Imperial.net, predmet je preuzeo sudija Ante Knežović, dok Nedu zastupa advokat Ivan Ćosić, koji je u njeno ime tužio Republiku Hrvatsku, grad Imotski i još 26 članova porodica Ukraden, Kadijević, Miloš i Putica.

Svim osobama koje je Neda Ukraden tužila postavljena je privremena pravna zastupnica Matea Burazin Lončar. Problem je u tome što je boravak većine tuženih nepoznat i redovan postupak postavljanja njihovih zakonskih zastupnika mogao bi dugo da potraje, pa bi za stranke mogle da nastupe štetne posledice.

Neda je uvek isticala to da je rodom iz Imotskog i da je tamo provela lepe trenutke u detinjstvu. Međutim, tokom ratnih sukoba devedesetih njena rodna kuća u Hrvatskoj je srušena, zbog čega više nije mogla tamo da odlazi. Ukradenova je od kraja šezdesetih s roditeljima živela u Sarajevu, ali su iz glavnog grada Bosne i Hercegovine morali da pobegnu 1992. zbog rata i od tada pevačica sa porodicom živi u Beogradu.

Izvor: Kurir.rs Foto: printscreen

 

Komentari / 0

Ostavite komentar