Прогласили ванредно стање па се окупили на свечаној вечери

Шпанска влада проћи ће кроз самокритику, након што су четворица њених министара присуствовали церемонији додјеле награда у Мадриду којој је присуствовало око 100 особа и то у тренутку када је земља поново ушла у стање узбуне због корона вируса.

Свијет 28.10.2020 | 13:28
Прогласили ванредно стање па се окупили на свечаној вечери

Гламурозни догађај изазвао је бијес корисника друштвених мрежа иако су организатори тврдили да је урађен у складу са свом прописима о корона вирусу, преноси бриселски Политико.

Како се наводи, церемонији су присуствовали министри здравља Салвадор Иља, одбране Маргарита Роблес, правде Хуан Карлос Кампо и културе Хозе Мануел Родригес Урибес.

Лидер конзервативне Народне партије Пабло Касадо такође је присуствовао свечаној вечери са још четворицом чланова странке, као и лидер централно-десничарске странке Сиудаданос Ињес Аримадас.

Такође, скупу је присуствовало и троје предсједника региона, представници пословног свијета и спортисти.

Додјела награда догодила се свега неколико сати након што је у Шпанији проглашено стање узбуне због корона вируса и које ће бити на снази до 9. маја.

На снимцима са свечаности које су објављене на друштвеним мрежама виде се гости како чекају послужење, као и да многи од њих не носе маске, као и да су многи гости уживали.

Портпаролка шпанске владе Марија Хесус Монтеро рекла је након сједнице владе одржане у уторак, да су на свечаности поштовани сви протоколи ради заштите од вируса, али и да би влада требало да буде обазрива да се такве ситуације не би поогрешно схватиле.

– Након што смо видјели како је догађај протумачен, вријеме је да се приспитамо о томе ко мора да учествује на јавним догађајима како би се ограничило наше учешће на сличним догађајима што више. Свесни смо да морамо да будемо примјер јавности и не желимо да је овакве вијести узнемиравају – рекла је она.

Директор листа Ел Еспањол Педро Рамирез изјавио је да је скупу присуствовало 80 особа, односно 33 одсто капацитета мјеста гдје се скуп одржавао, као и још 15 особа, прије свега телохранитеља и асистената

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ццццц

28.10.2020 12:43

Шта је ту чудно? Па овдје то исто организују....сви знате то

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

28.10.2020 12:44

као и код нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

28.10.2020 17:29

Нису будале само код нас. Изгледа да свагдје тога има?.

ОДГОВОРИТЕ