Proglasili vanredno stanje pa se okupili na svečanoj večeri

Španska vlada proći će kroz samokritiku, nakon što su četvorica njenih ministara prisustvovali ceremoniji dodjele nagrada u Madridu kojoj je prisustvovalo oko 100 osoba i to u trenutku kada je zemlja ponovo ušla u stanje uzbune zbog korona virusa.

Svijet 28.10.2020 | 13:28
Proglasili vanredno stanje pa se okupili na svečanoj večeri

Glamurozni događaj izazvao je bijes korisnika društvenih mreža iako su organizatori tvrdili da je urađen u skladu sa svom propisima o korona virusu, prenosi briselski Politiko.

Kako se navodi, ceremoniji su prisustvovali ministri zdravlja Salvador Ilja, odbrane Margarita Robles, pravde Huan Karlos Kampo i kulture Hoze Manuel Rodriges Uribes.

Lider konzervativne Narodne partije Pablo Kasado takođe je prisustvovao svečanoj večeri sa još četvoricom članova stranke, kao i lider centralno-desničarske stranke Siudadanos Injes Arimadas.

Takođe, skupu je prisustvovalo i troje predsjednika regiona, predstavnici poslovnog svijeta i sportisti.

Dodjela nagrada dogodila se svega nekoliko sati nakon što je u Španiji proglašeno stanje uzbune zbog korona virusa i koje će biti na snazi do 9. maja.

Na snimcima sa svečanosti koje su objavljene na društvenim mrežama vide se gosti kako čekaju posluženje, kao i da mnogi od njih ne nose maske, kao i da su mnogi gosti uživali.

Portparolka španske vlade Marija Hesus Montero rekla je nakon sjednice vlade održane u utorak, da su na svečanosti poštovani svi protokoli radi zaštite od virusa, ali i da bi vlada trebalo da bude obazriva da se takve situacije ne bi poogrešno shvatile.

– Nakon što smo vidjeli kako je događaj protumačen, vrijeme je da se prispitamo o tome ko mora da učestvuje na javnim događajima kako bi se ograničilo naše učešće na sličnim događajima što više. Svesni smo da moramo da budemo primjer javnosti i ne želimo da je ovakve vijesti uznemiravaju – rekla je ona.

Direktor lista El Espanjol Pedro Ramirez izjavio je da je skupu prisustvovalo 80 osoba, odnosno 33 odsto kapaciteta mjesta gdje se skup održavao, kao i još 15 osoba, prije svega telohranitelja i asistenata

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ccccc

28.10.2020 12:43

Šta je tu čudno? Pa ovdje to isto organizuju....svi znate to

ODGOVORITE
Name

BL

28.10.2020 12:44

kao i kod nas.

ODGOVORITE
Name

Mirkan

28.10.2020 17:29

Nisu budale samo kod nas. Izgleda da svagdje toga ima?.

ODGOVORITE