Снабдијевање водом у Рогатици горе него икад

Данас је водоснабдијевање грађана Рогатице водом горе него икад, чак горе него и у рату. Иако је у мандату прије Јагодићевог урађен потпуно нови магистрални вод од изворишта Зиличина до пумпних станица у Рогатици, искључења појединих насеља данас трају и по 10 часова дневно.

Република Српска 28.10.2020 | 13:10
Снабдијевање водом у Рогатици горе него икад

И све то у јеку пандемије вирусом корона, када је неопходна повећана хигијена као превентивна мјера борбе против заразе. 

За четири године није постављена ни једна нова водоводна или канализациона цијев у граду.

Иако се Јагодића молило да Општина учествује у изградњи водовода за плато Стјеница, јер међународни донатори не одобравају средства без суфинасирања, упорно је одбијао да да макар и минимална средста из буџета општине за ове намјене. Припремљене цијеви су неколико година чекале да буду положене, а онда су изнађена неопходна донаторска средства и радови су завршени.

Највећи пројекат реализован у протеклих десетак годинама на подручју општине Рогатица, вриједан 5 милиона КМ, захваљујући коме је воду добило око 500 домаћинстава најбезводнијег краја на подручју општине, платоа Сочица, реализован је без учешћа општине, односно из буџета није издвојена ни 1 КМ. 

И то све због Јагодићеве тешке нарави и личних и страначких хирова, јер је предсједник организационог одбора за изградњу водовода био предсједник СДС-а Мирко Шаровић.

За сво то вријеме Јагодић је општински буџет, који је преузео са кредитном задуженошћу од око 700 хиљада КМ, задужио историјски рекордних 4,75 милиона КМ. 

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Директ

28.10.2020 18:21

Овакву будалу треба казнити на изборима. И њега и његову политичку партију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахахахихихихохохо

28.10.2020 19:19

Ови начелници општина гдје су на власти снсдеовци,у Вишеграду и Рогатици су експерти како да становници у 21вијеку немају воде.Како ради јагодић у Рогатици,тако је урадио и ђуревић у Вишеграду,са становницимс Прелова.

ОДГОВОРИТЕ