Snabdijevanje vodom u Rogatici gore nego ikad

Danas je vodosnabdijevanje građana Rogatice vodom gore nego ikad, čak gore nego i u ratu. Iako je u mandatu prije Jagodićevog urađen potpuno novi magistralni vod od izvorišta Ziličina do pumpnih stanica u Rogatici, isključenja pojedinih naselja danas traju i po 10 časova dnevno.

Republika Srpska 28.10.2020 | 13:10
Snabdijevanje vodom u Rogatici gore nego ikad

I sve to u jeku pandemije virusom korona, kada je neophodna povećana higijena kao preventivna mjera borbe protiv zaraze. 

Za četiri godine nije postavljena ni jedna nova vodovodna ili kanalizaciona cijev u gradu.

Iako se Jagodića molilo da Opština učestvuje u izgradnji vodovoda za plato Stjenica, jer međunarodni donatori ne odobravaju sredstva bez sufinasiranja, uporno je odbijao da da makar i minimalna sredsta iz budžeta opštine za ove namjene. Pripremljene cijevi su nekoliko godina čekale da budu položene, a onda su iznađena neophodna donatorska sredstva i radovi su završeni.

Najveći projekat realizovan u proteklih desetak godinama na području opštine Rogatica, vrijedan 5 miliona KM, zahvaljujući kome je vodu dobilo oko 500 domaćinstava najbezvodnijeg kraja na području opštine, platoa Sočica, realizovan je bez učešća opštine, odnosno iz budžeta nije izdvojena ni 1 KM. 

I to sve zbog Jagodićeve teške naravi i ličnih i stranačkih hirova, jer je predsjednik organizacionog odbora za izgradnju vodovoda bio predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

Za svo to vrijeme Jagodić je opštinski budžet, koji je preuzeo sa kreditnom zaduženošću od oko 700 hiljada KM, zadužio istorijski rekordnih 4,75 miliona KM. 

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Direkt

28.10.2020 18:21

Ovakvu budalu treba kazniti na izborima. I njega i njegovu političku partiju.

ODGOVORITE
Name

Хахахахихихихохохо

28.10.2020 19:19

Ови начелници општина гдје су на власти снсдеовци,у Вишеграду и Рогатици су експерти како да становници у 21вијеку немају воде.Како ради јагодић у Рогатици,тако је урадио и ђуревић у Вишеграду,са становницимс Прелова.

ODGOVORITE