Одбјегли бијељински кенгур Коки Кол умакао и дрону

Кенгур Коки Кол, најпознатији бијељински бјегунац, недавно је умало ухваћен у једном пластенику, који је, међутим, био шупаљ па је ова животиња успјела побјећи, а затим је подигнут и дрон, али без успјеха.

Република Српска 28.10.2020 | 09:22
Одбјегли бијељински кенгур Коки Кол умакао и дрону

Потврдио је то за "Независне новине" Никола Танасић, власник ранча на којем је овај кенгур око годину дана био права туристичка атракција.

"Прије десетак дана кенгур је био ухваћен у један пластеник који је био шупаљ и он је успио побјећи. У року од десет минута дигнут је дрон, али кенгур није уочен, што нам показује његову брзину кретања", рекао је Танасић.

Мреже и дронове, како истиче, добили су од Цивилне заштите, која се одазвала позиву у помоћ.

У помоћ су им, истиче, притекли и локални ловци који су им понудили двије пушке с ињекцијама за успављивање.

"Проблем је тај што - кад бисмо угледали кенгура и док би пушка стигла - он би отишао километар-два даље. Мале су шансе да особа која га види има пушку код себе", истиче Танасић.

Како додаје Танасић, циљ је да кенгур буде што прије пронађен и збринут јер долази зима. Наиме, кенгур као тропска животиња не би преживио зиму у дивљини.

Танасић искључује могућност да је Кокија Кола неко присвојио, самим тим јер је виђан. Осим тога, брз је па га нико не може ни ухватити.

Кенгура су, како Танасић подсјећа, добили на поклон од пријатеља из Чешке и, уз остале животиње које посједују, направили су мали зоолошки врт.

"Туристи су били одушевљени кад смо набавили кенгура јер га је веома тешко видјети на нашим просторима, поготово што је код нас био пуштен и туристи су могли слободно да му приђу. Данас се распитују да ли имамо информација о њему, да ли је пронађен и слично", додао је Танасић.

Подсјетимо, кенгур Коки Кол нестао је са ранча Танасића прије неколико мјесеци. Како кажу, побјегао је док су се дјеца играла с њим, а капија је остала отворена.

Потрази су се прикључили становници Семберије, од најмлађих па до најстаријих. Власници су понудили новчану награду ономе ко успије да ухвати Кокија Кола.

(Независне)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Драган Модрича

28.10.2020 08:25

Нека бјези, није му мјесто у кавезу.Исто је и са псима, увукли их у станове, катастрофа ста се ради..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

28.10.2020 12:30

Овако це и мицо трецина после избора да бјези.

Name

Ха ха

28.10.2020 18:02

Мозда бјези пред бајином..окупацијом. . Бијељине

Name

Игор

28.10.2020 08:47

Не гањајте некгура Мицо Мициц се игра са вама..ово је схоw који је направио умјесто предизборни Митинга.

ОДГОВОРИТЕ
Name

максо

28.10.2020 08:55

Хоце ли неко казнит тог Танасица за небригу о његовом куцном љубимцу ил ста је вец за стету коју је тај кенгур поцинио на објектима и њивама? Јел он имао дозволу да увезе у дрзаву и дрзи ту зивотињу у том свом золоском врту? Сто се око те његове зивотиње дигла толика фрка у медијима. По цему је један кенгур вазнији од било ког незбринутог пса луталице или мацке?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

28.10.2020 15:08

Зато што је кенгур животиња, која је опасна колико и медвјед, ако налети на неког и осјети се на били који начин угрожен. Кенгур је иначе боксер међу животињама. Његови ударци могу бити и опасни по живот. Осим тога, то је дивља животиња, чије природно станиште је аустралијска дивљина и велике шуме.

Name

Опустени

28.10.2020 09:23

Слобода за кунгура.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шамацки борац

28.10.2020 14:48

Ево га у Шамцу на Бензинској пумпи Роx.сједи са кандидатима за Нацелника.Врбује га Ведран да му помогне око избора али Дјордје му нуди привремени посао да буде возац у Опстини док Маринко не престане кихати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОДКИВАЊЕ

28.10.2020 14:49

Згазит це њега Мицо Папак Кенгур му је украо Популарност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фрка

28.10.2020 15:15

"Док ловац подигне пушку кенгур оде неколико километара даље???" Какав је то ловац који толико споро подиже пушку или какав је то кенгур који се креће на млазни погон? Нек ми аутор овог текста објасни, молићу лијепо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

28.10.2020 16:26

Не може се кенгур пушком двоцијевком погодити. Можда је на то мислио. Свакако да не може. То је брза животиња, а наши ловци су навикли на медвједа, ем је спорији, ем можеш потрефити, док кенгур је брз, скаче и није као медвјед видљив, па да га можеш на све четири опалит'. Нека зовне аустралијску амбасаду упомоћ. ???

Name

Илија

28.10.2020 17:32

Е ј.... дрона

ОДГОВОРИТЕ