Караџић показао како се на прави начин води општина

Начелник Чајнича Горан Караџић, који ову општину води осам година, је показао како се и поред бројних проблема може успјешно водити једна локална заједница, казао је данас Мирко Шаровић предсједник СДС.

Република Српска 27.10.2020 | 21:10
Караџић показао како се на прави начин води општина

Он је истакао да је Караџић, који је кандидат СДС-ПДП за начелника, иза себе има резултате који су гарант његове изборне побједе.

Шаровић сматра да је недопустиво да општина, која је дала кључни допринос у стварању Републике Српске, буде заборављена од стране Владе РС.

„Караџић подршку Владе за све ове године никада није имао, али је упркос томе успио урадити важне ствари за Чајниче“, казао је Шаровић.

Према његовим ријечима Република Српска у бољим и паметнијим рукама може да буде као Швајцарска са толико ресурса којима располаже.

Горан Караџић каже да су у протеклих осам година Чајниче посјетила свега два министара, а предсједник и предсједница ниједном. 

„Они то нису урадили јер нисмо њихови. Републици Српској је потребна власт која неће дијелити  народ на њихове и на наше, него да буду сви исти и сви крајеви у овој држави морају исто да се развијај“, поручио је Караџић.

Он је рекао да је Чајниче, иако спада у изразито неразвијене општине, у протеклих осам година направило огроман инвестициони циклус.

„Урадили смо преко десет  километара асфалтних путева, реновирали Дом здравља,  направили балон салу, купили и реновирали хотел, од два комунална предузећа направили једно и смањили наслеђене обавезе у буџету општине“, рекао је Караџић.

Он је додао да су сви студенти добили  стипендију од општине Чајниче и да су по завршетку студија могли одрадити волонтерски или приправнички стаж.

„Имамо најбоље уређен подстицајни  дио програма за новородјенчад, мајке које роде петоро или више дјеце  имају  15 година пензију од нашег малог буџета. За омладину и спорт издвајамо 20 процената, а  имамо спорт у свим сегментима.  Заиста се трудимо да створимо амбијент за живљење у Чајничу“, навео је Караџић. 

Он је поручио да ће у наредном мандату акценат ставити на запошљавање људи и стављање свих расположивих ресурса у функцију грађана општине Чајниче. 

„Новац који смо  морали улагати у обнову инфраструктуре и свега оног шта је потребно да би град функционисао, сада када су ти проблеми ријешени, можемо усмјерити према отварању радних мјеста“, казао је Караџић, саопштено је из СДС-а.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Преко 10 км

28.10.2020 19:20

...асфалтераног пута? Ако је овако "асвалторано", као на слици...кукууууу!

ОДГОВОРИТЕ