Karadžić pokazao kako se na pravi način vodi opština

Načelnik Čajniča Goran Karadžić, koji ovu opštinu vodi osam godina, je pokazao kako se i pored brojnih problema može uspješno voditi jedna lokalna zajednica, kazao je danas Mirko Šarović predsjednik SDS.

Republika Srpska 27.10.2020 | 21:10
Karadžić pokazao kako se na pravi način vodi opština

On je istakao da je Karadžić, koji je kandidat SDS-PDP za načelnika, iza sebe ima rezultate koji su garant njegove izborne pobjede.

Šarović smatra da je nedopustivo da opština, koja je dala ključni doprinos u stvaranju Republike Srpske, bude zaboravljena od strane Vlade RS.

„Karadžić podršku Vlade za sve ove godine nikada nije imao, ali je uprkos tome uspio uraditi važne stvari za Čajniče“, kazao je Šarović.

Prema njegovim riječima Republika Srpska u boljim i pametnijim rukama može da bude kao Švajcarska sa toliko resursa kojima raspolaže.

Goran Karadžić kaže da su u proteklih osam godina Čajniče posjetila svega dva ministara, a predsjednik i predsjednica nijednom. 

„Oni to nisu uradili jer nismo njihovi. Republici Srpskoj je potrebna vlast koja neće dijeliti  narod na njihove i na naše, nego da budu svi isti i svi krajevi u ovoj državi moraju isto da se razvijaj“, poručio je Karadžić.

On je rekao da je Čajniče, iako spada u izrazito nerazvijene opštine, u proteklih osam godina napravilo ogroman investicioni ciklus.

„Uradili smo preko deset  kilometara asfaltnih puteva, renovirali Dom zdravlja,  napravili balon salu, kupili i renovirali hotel, od dva komunalna preduzeća napravili jedno i smanjili nasleđene obaveze u budžetu opštine“, rekao je Karadžić.

On je dodao da su svi studenti dobili  stipendiju od opštine Čajniče i da su po završetku studija mogli odraditi volonterski ili pripravnički staž.

„Imamo najbolje uređen podsticajni  dio programa za novorodjenčad, majke koje rode petoro ili više djece  imaju  15 godina penziju od našeg malog budžeta. Za omladinu i sport izdvajamo 20 procenata, a  imamo sport u svim segmentima.  Zaista se trudimo da stvorimo ambijent za življenje u Čajniču“, naveo je Karadžić. 

On je poručio da će u narednom mandatu akcenat staviti na zapošljavanje ljudi i stavljanje svih raspoloživih resursa u funkciju građana opštine Čajniče. 

„Novac koji smo  morali ulagati u obnovu infrastrukture i svega onog šta je potrebno da bi grad funkcionisao, sada kada su ti problemi riješeni, možemo usmjeriti prema otvaranju radnih mjesta“, kazao je Karadžić, saopšteno je iz SDS-a.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Preko 10 km

28.10.2020 19:20

...asfalteranog puta? Ako je ovako "asvaltorano", kao na slici...kukuuuuu!

ODGOVORITE