Кривокапић понудио мјеста, коалиције нису одговориле?

Мандатар за састав нове владе Црне Горе Здравко Кривокапић понудио је вечерас коалиционим партнерима министарска места.

Регион 27.10.2020 | 20:12
Кривокапић понудио мјеста, коалиције нису одговориле?

Како преносе црногорски медији, Кривокапић је девет министарских ресора и једно потпредседничко место у влади понудио коалицији "За будућност Црне Горе" (ЗБЦГ), а платформи "Црно на бијело" три министарства и једно потпредседничко место. Преостали ресори су понуђени коалицији "Мир је наша нација".

Медији сазнају да три коалиције нису одговориле на понуду до 18 часова данас, до када им је Кривокапић у допису назначио да треба да доставе кадровска решења.

Кривокапић је ЗБЦГ понудио место потпредседника Владе који би се везао за неко министарство, највероватније Министарство економије.

ЗБЦГ је понуђено Министарство унутрашњих послова, Министарство за планирање простора и грађевинарство (настало подјелом МОРТ-а), те ресори саобраћаја, Министарства просвете, здравља, науке, јавне управе и спорта.

"Министарство финансија је, као што знате, изузето, јер сам већ раније нагласио да желим да то буде мој избор. У склопу вашег предлога, молим вас да водите рачуна о сљедећим критеријумима: родна равноправности, регионалне заступљености", наводи се у допису Здравка Кривокапића упућеном Демократском фронту.

Он је навео да је од кључне важности да сви предлози буду високо-компетентни, односно да својом радном и образовном биографијом одговарају профилу министарства за који се кандидују.

Платформи "Црно на бијело" је понуђено једно потпредседничко место у влади за сектор безбједности и министарства за људска и мањинска права, пољопривреду и одбрану.

Коалицији "Мир је наша нација" понуђено је министарство правде, културе, одрживог развоја (други дио МОРТ-а) и преостали ресори.

(Вијести.ме)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Скептик

27.10.2020 19:22

Дан након избора, када сам овде написао да сада слиједи борба за фотеље и министарска мјеста и да ме све подсјећа на 5.октобар, многи су ме напали и извређали. Нико више не спомиње литије...

ОДГОВОРИТЕ
Name

СОКОЛОВИ Р.С

27.10.2020 20:17

Ајд реци које си вјере?Ја сам православац!

Name

Озбиљан је то

27.10.2020 21:24

И јако захтјеван посао у растиманом систрму, ваља све послозити....

ОДГОВОРИТЕ
Name

р.соколови Р.С

27.10.2020 22:07

Заборавио си реци Црногорац Православац,То црногорац несмес никад заборавити.

Name

Постено

28.10.2020 00:11

Од ничега бит ће ништа.

Name

мислим

28.10.2020 05:00

Има она народна :Гдје је мнпго отаца килава дјеца.

ОДГОВОРИТЕ