Krivokapić ponudio mjesta, koalicije nisu odgovorile?

Mandatar za sastav nove vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić ponudio je večeras koalicionim partnerima ministarska mesta.

Region 27.10.2020 | 20:12
Krivokapić ponudio mjesta, koalicije nisu odgovorile?

Kako prenose crnogorski mediji, Krivokapić je devet ministarskih resora i jedno potpredsedničko mesto u vladi ponudio koaliciji "Za budućnost Crne Gore" (ZBCG), a platformi "Crno na bijelo" tri ministarstva i jedno potpredsedničko mesto. Preostali resori su ponuđeni koaliciji "Mir je naša nacija".

Mediji saznaju da tri koalicije nisu odgovorile na ponudu do 18 časova danas, do kada im je Krivokapić u dopisu naznačio da treba da dostave kadrovska rešenja.

Krivokapić je ZBCG ponudio mesto potpredsednika Vlade koji bi se vezao za neko ministarstvo, najverovatnije Ministarstvo ekonomije.

ZBCG je ponuđeno Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo za planiranje prostora i građevinarstvo (nastalo podjelom MORT-a), te resori saobraćaja, Ministarstva prosvete, zdravlja, nauke, javne uprave i sporta.

"Ministarstvo finansija je, kao što znate, izuzeto, jer sam već ranije naglasio da želim da to bude moj izbor. U sklopu vašeg predloga, molim vas da vodite računa o sljedećim kriterijumima: rodna ravnopravnosti, regionalne zastupljenosti", navodi se u dopisu Zdravka Krivokapića upućenom Demokratskom frontu.

On je naveo da je od ključne važnosti da svi predlozi budu visoko-kompetentni, odnosno da svojom radnom i obrazovnom biografijom odgovaraju profilu ministarstva za koji se kandiduju.

Platformi "Crno na bijelo" je ponuđeno jedno potpredsedničko mesto u vladi za sektor bezbjednosti i ministarstva za ljudska i manjinska prava, poljoprivredu i odbranu.

Koaliciji "Mir je naša nacija" ponuđeno je ministarstvo pravde, kulture, održivog razvoja (drugi dio MORT-a) i preostali resori.

(Vijesti.me)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Skeptik

27.10.2020 19:22

Dan nakon izbora, kada sam ovde napisao da sada slijedi borba za fotelje i ministarska mjesta i da me sve podsjeća na 5.oktobar, mnogi su me napali i izvređali. Niko više ne spominje litije...

ODGOVORITE
Name

SOKOLOVI R.S

27.10.2020 20:17

Ajd reci koje si vjere?Ja sam pravoslavac!

Name

Ozbiljan je to

27.10.2020 21:24

I jako zahtjevan posao u rastimanom sistrmu, valja sve posloziti....

ODGOVORITE
Name

r.sokolovi R.S

27.10.2020 22:07

Zaboravio si reci Crnogorac Pravoslavac,To crnogorac nesmes nikad zaboraviti.

Name

Posteno

28.10.2020 00:11

Od ničega bit će ništa.

Name

mislim

28.10.2020 05:00

Ima ona narodna :Gdje je mnpgo otaca kilava djeca.

ODGOVORITE