Протекле четири године биле су најгоре за Ново Горажде

Општина Ново Горажде је у протекле четири године озбиљно назадовала, а најбољи начин да се зауставе ови негативни трендови је побједа кандидата за начелника Сретена Крстановића, који има несебичну и подршку СДС ", каже Мирко Шаровић, предсједник Српске демократске странке.

Република Српска 27.10.2020 | 18:01
Протекле четири године биле су најгоре за Ново Горажде

Шарофић је данас у Новом Горажду рекао су обећања актуелне власти остала неиспуњена и  да је протекли четворогодишњи мандат био најгори за становнике Новог Горажда. 

"Говорили су само да дође у ову општину на власт СНСД и они ће, скупа са Владом РС, порјешавати све проблеме. Умјесто тога добили су само црвене заставе, а комотно су могли ставити и црне, јер стање никад није био горе" казао је Шаровић и истакао да ће се то све промијенити са доласком на власт новог начелника, те да је рјешавање нагомиланих проблема и побољшање услова живота које је он спреман да релаизује разлог због кога га је СДС искрено подржао.

Крстановић: Зауставићемо одлив становништва, борићемо се за нова радна мјеста

Кандидат НДП-а за начелника општине Ново Горажде Сретен Крстановић, чију кандидатуру су поред СДС-а подржале још четири политичке партије, захвалио се на подршци предсједнику Шаровићу и истакао да ова општина има бројне неријешене проблеме.

"Ми смо једина општина у Републици Српској која нема своју матичну основну школу. Имамо двије подручне, од којих је ова у Подкозари од Копача удаљена 50 километара" рекао је Крстановић и навео да два шумска газдинства газдују на подручју територије Ново Горажде, а истовремено из Владе кажу да немају довољно шуме за једно њихово газдинство. 

"Ни једна институција Републике Српске која се налази на подручју наше општине не запошљава ни једног становника Новог Горажда",  илустровао је Крстановић проблеме са којим се сусрећу становници ове општине и нагласио да би само средства која се дају радницим који долазе из сусједних општина да раде у тим институцијама била довољна за запошљавање неколико овдашњих житеља.

Крстановић је истакао да је најважнији задатак зауставити одлив становништва, обезбиједити им радна мјеста и завршити започету зграду у којој имају недовршена тридесет два стана.

Ковачевић: Са новим начелником СДС се враћа у политички живот Новог Горажда

Присутне је поздравио и предсједник ОО СДС Жарко Ковачевић, који је рекао да је СДС у протекле четири године у Новом Горажду био потпуно изолован и скрајнут од политичких токова локалне заједнице, али да ће се то са доласком Сретена Крстановића на чело општине промијенити, те да ће СДС бити у прилици да даје допринос рјешавању проблема грађана и побољшању услова у којима живе и раде.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Миле

27.10.2020 17:23

Па ста сте радили просле 4 год. као они це сад неста...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Политика

27.10.2020 17:49

ПИШИ ПРОПАЛО....

ОДГОВОРИТЕ
Name

врс

27.10.2020 20:23

вратити старог нацелника Нешковића, способног младог успјесног привредника

Name

Копачи

28.10.2020 19:40

Ма нема нама овдје спаса.Бог нек нас чува само.

ОДГОВОРИТЕ