Protekle četiri godine bile su najgore za Novo Goražde

Opština Novo Goražde je u protekle četiri godine ozbiljno nazadovala, a najbolji način da se zaustave ovi negativni trendovi je pobjeda kandidata za načelnika Sretena Krstanovića, koji ima nesebičnu i podršku SDS ", kaže Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke.

Republika Srpska 27.10.2020 | 18:01
Protekle četiri godine bile su najgore za Novo Goražde

Šarofić je danas u Novom Goraždu rekao su obećanja aktuelne vlasti ostala neispunjena i  da je protekli četvorogodišnji mandat bio najgori za stanovnike Novog Goražda. 

"Govorili su samo da dođe u ovu opštinu na vlast SNSD i oni će, skupa sa Vladom RS, porješavati sve probleme. Umjesto toga dobili su samo crvene zastave, a komotno su mogli staviti i crne, jer stanje nikad nije bio gore" kazao je Šarović i istakao da će se to sve promijeniti sa dolaskom na vlast novog načelnika, te da je rješavanje nagomilanih problema i poboljšanje uslova života koje je on spreman da relaizuje razlog zbog koga ga je SDS iskreno podržao.

Krstanović: Zaustavićemo odliv stanovništva, borićemo se za nova radna mjesta

Kandidat NDP-a za načelnika opštine Novo Goražde Sreten Krstanović, čiju kandidaturu su pored SDS-a podržale još četiri političke partije, zahvalio se na podršci predsjedniku Šaroviću i istakao da ova opština ima brojne neriješene probleme.

"Mi smo jedina opština u Republici Srpskoj koja nema svoju matičnu osnovnu školu. Imamo dvije područne, od kojih je ova u Podkozari od Kopača udaljena 50 kilometara" rekao je Krstanović i naveo da dva šumska gazdinstva gazduju na području teritorije Novo Goražde, a istovremeno iz Vlade kažu da nemaju dovoljno šume za jedno njihovo gazdinstvo. 

"Ni jedna institucija Republike Srpske koja se nalazi na području naše opštine ne zapošljava ni jednog stanovnika Novog Goražda",  ilustrovao je Krstanović probleme sa kojim se susreću stanovnici ove opštine i naglasio da bi samo sredstva koja se daju radnicim koji dolaze iz susjednih opština da rade u tim institucijama bila dovoljna za zapošljavanje nekoliko ovdašnjih žitelja.

Krstanović je istakao da je najvažniji zadatak zaustaviti odliv stanovništva, obezbijediti im radna mjesta i završiti započetu zgradu u kojoj imaju nedovršena trideset dva stana.

Kovačević: Sa novim načelnikom SDS se vraća u politički život Novog Goražda

Prisutne je pozdravio i predsjednik OO SDS Žarko Kovačević, koji je rekao da je SDS u protekle četiri godine u Novom Goraždu bio potpuno izolovan i skrajnut od političkih tokova lokalne zajednice, ali da će se to sa dolaskom Sretena Krstanovića na čelo opštine promijeniti, te da će SDS biti u prilici da daje doprinos rješavanju problema građana i poboljšanju uslova u kojima žive i rade.

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Mile

27.10.2020 18:23

Pa sta ste radili prosle 4 god. kao oni ce sad nesta...

ODGOVORITE
Name

Politika

27.10.2020 18:49

PIŠI PROPALO....

ODGOVORITE
Name

vrs

27.10.2020 21:23

vratiti starog nacelnika Neškovića, sposobnog mladog uspjesnog privrednika

Name

Kopači

28.10.2020 20:40

Ma nema nama ovdje spasa.Bog nek nas čuva samo.

ODGOVORITE