Обиљежена Света Петка, крсна слава општине Угљевик

Служењем литургије, литијом од Храма Свете Петке Параскеве до зграде општине и ломљењем славског колача општина Угљевик је прославила своју крсну славу. “Мир међу браћом мора да се очува”, поручено је са овог славског скупа.

Република Српска 27.10.2020 | 17:47
Обиљежена Света Петка, крсна слава општине Угљевик

Јединство и заједништво су суштина наше православне вјере и потребни су нам увијек, а посебно у временима великих искушња за српски народ, поручио је у својој бесједи његово преосвештенство Фотије, епископ зворничко-тузлански.

“Црква као духовна мајка жели да сву своју дјецу има под својим окриљем. Да их чува, његује и васпитава, не само за овај живот. Значи, не само да у овом животу живимо благочестито, достојно Бога и људи него да се припреми и за вјечни живот који долази после овога живота, тј. за продужетак овога живота. Да их поведе ка царству небеском и вјечном животу”, рекао је његово преосвештенство Фотије, епископ зворничко-тузлански.

Крсну славу грађанима Угљевика, али и свим вјерницима широм свијета честитао је и начелник те општине Василије Перић.

“Желим да честитам вама који сте привржени и посвећени својим породицима, вама који сте посвећени нашој вјери, култури и обичајима. Честитам вам уз увјерење да ћемо од сада, као што смо и до сада то чинили,  преносити наше обичаје на наше потомке, на млађе генерације, како бисмо их учили љубави, поштењу и нашој светој вјери православној”, истакао је Перић.

“Окупљање на велике празнике важно је како би се сачувало национално и духовно предање да не заборавимо наше светитеље, светиње и обичаје”, поручило је свештенство окупљеним али и вјерницима широм свијета.

БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Угљеник

27.10.2020 23:43

Овог дивног човјека нама је Бог послао.лично.Визионар, који нас води путем просперитета.Доктор за економију.Маг за културу.Чаробњак за право и правду.Никад није заборавио свету мајку нам Цркву,а тако ни наше душе.Молимо драгог Бога за адекватну награду у животу вјечном.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Постено

27.10.2020 23:49

Без овог господина ми би још лутали у црвеном мраку.Свети Василије помози имењака свог,да нас води још љета четири!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тата

28.10.2020 15:57

Можда једини начелник који је својом крвљу стварао РС.Лично сам свједочио храбрости његовој 1993-Угљевик је био нападнут са свих страна ,а мудзахедини су пријетили самом центру ,дошли до Мандиног споменика....срећа и Бог стиже Вајо са својима,Бранитељ у рату,градитељ у миру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

28.10.2020 16:48

Драго ми је да се неко одважио да исприча ову причу.Заборављамо нашу борбу за огњишта.Ваје да се питало Лисача се никад не би десила,а после је он морао рјешавати муке тих људи.Мајевица и мајевичани нису заборавили храброст нашег Василија.Ријетко се среће тако племенит метал од кога је ИСКОВАН овај ЧОВЈЕК.