Преминуо гитариста групе "Галија"

Гитариста групе Галија, Белгијанац Жан Жак Роскам, преминуо је у понедељак 26. октобра 2020. године, објављено је на званичној ФБ страници групе "Галија".

Забава 27.10.2020 | 14:26
Преминуо гитариста групе "Галија"

- Са великом тугом сазнајемо да је у недељу  26. октобра 2020. преминуо Жан Жак Роскам (Јеан Јацqуес Роскам), гитариста и композитор који је обележио значајан део Галијине каријере.

 

Изузетно шармантни и харизматични тамнопути Белгијанац са Галијом је снимио пет албума на којима се потписао као гитариста, али и као аутор песама као што су "Жена које нема", "Небо над Макарском", "Певају јутра", "Љубавна песма", "Пролеће" и "Москва-Балкан". Посебно запажен је био његов вокални допринос у шаљивим песмама "Љубавна песма" и "Зебре и бизони", пише Телеграф.рс

 

- Жак је са Галијом одсвирао небројено много концерата широм старе Југославије, а 2011. године је, након двадесет година паузе, као специјални гост поново засвирао на бини са својим матичним бендом на концерту у Сава Центру којим је Галија обележила 35 година постојања. Групу Галија за Жан Жака везују изузетно лепа сећања и невероватан број сјајних анегдота и успомена. Његов одлазак је велики губитак. Жан Жак Роскам, хвала ти за све. Почивај у миру - наводи се на званичној ФБ страници групе "Галија".

Извор:Информер.рс Фото:принтсцреен

 

Коментари / 0

Оставите коментар