Preminuo gitarista grupe "Galija"

Gitarista grupe Galija, Belgijanac Žan Žak Roskam, preminuo je u ponedeljak 26. oktobra 2020. godine, objavljeno je na zvaničnoj FB stranici grupe "Galija".

Zabava 27.10.2020 | 14:26
Preminuo gitarista grupe "Galija"

- Sa velikom tugom saznajemo da je u nedelju  26. oktobra 2020. preminuo Žan Žak Roskam (Jean Jacques Roskam), gitarista i kompozitor koji je obeležio značajan deo Galijine karijere.

 

Izuzetno šarmantni i harizmatični tamnoputi Belgijanac sa Galijom je snimio pet albuma na kojima se potpisao kao gitarista, ali i kao autor pesama kao što su "Žena koje nema", "Nebo nad Makarskom", "Pevaju jutra", "Ljubavna pesma", "Proleće" i "Moskva-Balkan". Posebno zapažen je bio njegov vokalni doprinos u šaljivim pesmama "Ljubavna pesma" i "Zebre i bizoni", piše Telegraf.rs

 

- Žak je sa Galijom odsvirao nebrojeno mnogo koncerata širom stare Jugoslavije, a 2011. godine je, nakon dvadeset godina pauze, kao specijalni gost ponovo zasvirao na bini sa svojim matičnim bendom na koncertu u Sava Centru kojim je Galija obeležila 35 godina postojanja. Grupu Galija za Žan Žaka vezuju izuzetno lepa sećanja i neverovatan broj sjajnih anegdota i uspomena. Njegov odlazak je veliki gubitak. Žan Žak Roskam, hvala ti za sve. Počivaj u miru - navodi se na zvaničnoj FB stranici grupe "Galija".

Izvor:Informer.rs Foto:printscreen

 

Komentari / 0

Ostavite komentar