Стравичан пожар: Дјевојчица с тешким опекотинама

 Пожар у згради у центру Београда: Девојчица (15) задобила тешке опекотине, дозивала помоћ са терасе.

Србија 27.10.2020 | 13:33
Стравичан пожар: Дјевојчица с тешким опекотинама

Пожар који је данас око 13 часова избио у стамбеној згради на Дорћолу, у Улици Високог Стевана, затекао је станаре вишеспратнице. Према првим информацијама до којих је дошао Телеграф.рс, пожар је изазвала славска свећа.

Они су по доласку ватрогасне екипе одмах евакуисани, а наш репортер на лицу места забележио је потресан тренутак када напуштају све домове.

Баке и деке у пиџамама и бадемантилима излазили су из зграде уз помоћ полиције и ватрогасаца.

На једној од најпотреснијих фотографија виде се бака и дека како плачу, а у једном тренутку бака му брише сузе с лица.

- Припадници Министарства унутрашњих послова, Сектора за ванредне ситуације локализовали су пожар који је избио око 13 часова у стану зграде у Улици Високог Стевана у Београду. Три особе су евакуисане, од којих је једна превезена у Ургентни центар. На лицу места интервенисало је 26 ватрогасаца спасиоца са шест ватрогасних возила. Догашивање пожара је у току - саопштили су из МУП-а.

Подсећамо, у пожару је тешке опекотине задобила девојчица (15), која је неко време са терасе дозивала помоћ и вриштала. Пребачена је на реанимацију на Ургентни центар. Леђа девојчице су цела у опекотинама, као и задњи део ногу и руке.

Девојчица се туширала док је мајка била у продавници, и тада је почео кошмар.

- Она ј вриштала: помозите, помозите, а нико није могао да јој помогне. Ти радници који су дотрчали, спасили су јој живот - рекао је очевидац за Телеграф.рс.

- Само Бог и данашњи свети дан (Света Петка) могу да је спасу. Ужас! Гледаш одавде, не можеш да помогнеш, а она вришти мученица. Дошли су радници са грађевине и попели се на девети спрат, па је спустили са десетог на девети спрат. Чуло се нешто што је звучало као експлозија, све је пуцало - рекао је други очевидац.

Узроци пожара још нису познати, а на лицу места су хитна помоћ и ватрогасци.

Пожар је избио на десетом спрату зграде, а сви станари су одмах евакуисани.

(Телеграф.рс)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Па ако Петка

27.10.2020 19:12

...неког чува, ваљда је требала да спријечи пожар? Цурица добила силне опекотине од којих ће се тешко опрптавити. Па какво је то чување од стране свеца?

ОДГОВОРИТЕ