Stravičan požar: Djevojčica s teškim opekotinama

 Požar u zgradi u centru Beograda: Devojčica (15) zadobila teške opekotine, dozivala pomoć sa terase.

Srbija 27.10.2020 | 13:33
Stravičan požar: Djevojčica s teškim opekotinama

Požar koji je danas oko 13 časova izbio u stambenoj zgradi na Dorćolu, u Ulici Visokog Stevana, zatekao je stanare višespratnice. Prema prvim informacijama do kojih je došao Telegraf.rs, požar je izazvala slavska sveća.

Oni su po dolasku vatrogasne ekipe odmah evakuisani, a naš reporter na licu mesta zabeležio je potresan trenutak kada napuštaju sve domove.

Bake i deke u pidžamama i bademantilima izlazili su iz zgrade uz pomoć policije i vatrogasaca.

Na jednoj od najpotresnijih fotografija vide se baka i deka kako plaču, a u jednom trenutku baka mu briše suze s lica.

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije lokalizovali su požar koji je izbio oko 13 časova u stanu zgrade u Ulici Visokog Stevana u Beogradu. Tri osobe su evakuisane, od kojih je jedna prevezena u Urgentni centar. Na licu mesta intervenisalo je 26 vatrogasaca spasioca sa šest vatrogasnih vozila. Dogašivanje požara je u toku - saopštili su iz MUP-a.

Podsećamo, u požaru je teške opekotine zadobila devojčica (15), koja je neko vreme sa terase dozivala pomoć i vrištala. Prebačena je na reanimaciju na Urgentni centar. Leđa devojčice su cela u opekotinama, kao i zadnji deo nogu i ruke.

Devojčica se tuširala dok je majka bila u prodavnici, i tada je počeo košmar.

- Ona j vrištala: pomozite, pomozite, a niko nije mogao da joj pomogne. Ti radnici koji su dotrčali, spasili su joj život - rekao je očevidac za Telegraf.rs.

- Samo Bog i današnji sveti dan (Sveta Petka) mogu da je spasu. Užas! Gledaš odavde, ne možeš da pomogneš, a ona vrišti mučenica. Došli su radnici sa građevine i popeli se na deveti sprat, pa je spustili sa desetog na deveti sprat. Čulo se nešto što je zvučalo kao eksplozija, sve je pucalo - rekao je drugi očevidac.

Uzroci požara još nisu poznati, a na licu mesta su hitna pomoć i vatrogasci.

Požar je izbio na desetom spratu zgrade, a svi stanari su odmah evakuisani.

(Telegraf.rs)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Pa ako Petka

27.10.2020 19:12

...nekog čuva, valjda je trebala da spriječi požar? Curica dobila silne opekotine od kojih će se teško oprptaviti. Pa kakvo je to čuvanje od strane sveca?

ODGOVORITE