Алармантно у Зеници: Заражено више од 100 медицинара

Све тежа је епидемиолошка ситуација у Зеничко-добојском кантону. Корона вирус ушао је на велика врата у Кантоналну болницу. Заражена су 93 здравствена радника, а очекује се да током дана број позитивних премаши 100.

Босна и Херцеговина 27.10.2020 | 12:24
Алармантно у Зеници: Заражено више од 100 медицинара

Доктор Расим Скоморац, директор Кантоналне болнице Зеница у изјави за Н1 казао је како је посљедњих дана забиљежен знатан пораст заражених међу пацијентима, али и запосленицима болнице.

"Јучер смо имали 93 заражена радника, а данас ћемо премашити тај број. Ради се практично о четвртини љекара. Ми смо због унутрашњих проблема имали редуцирање услуга, тако да смо већ раније прешли на 'хладни програм'. У једном тренутку смо имали само шест или седам анестезиолога. Имамо велико оптерећење и међу интернистима, доста их је заражено. Није једноставно организовати рад. Боримо се да то превазиђемо", поручио је Скоморац.

Додао је како се, због тренутне ситуације, ради на унутрашњој реорганизацији КБ Зеница.

"Мислим да немамо нити једне болнице у којој нема заражених. Ово није колапса, али имамо озбиљну ситуацију. Док има и једног доктора ми ћемо радити. Имамо сад ситуацију која је далеко гора него у вријеме кад је било проглашно стање природне несреће", казао је директор те истакао да иако Кантонална болница има потребу за додатним кадром ангажман се не може извршити брзо због законске регулативе.

(Агенције)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Доктор

27.10.2020 11:33

И у приједорској болници има медицинског особља зараженог, читава хирургија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тадивоје

27.10.2020 12:45

Лаз је наса прослост,садасњост,будуцност молим вас лазите нас јос висе боље се осјецамо јер смо зависни од лази....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опоп

27.10.2020 13:20

Како то да су заразени медицински радници кад имају скафандере маске рукавице дезинфикују просторе и зарази их се 100. Људи то вредја здраву интелигенцију

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

27.10.2020 13:32

Па заразили су се, тј. отровали су се тим силним средствима за дезинфекцију. Тровање хлором има апсолутно исте симптоме као и од "заразе" короном. Ево шта каже литература: 1. Тровања мањим концентрацијама: хло-ра манифестују се црвенилом грла, ко-њуктивом, бронхитисом, диспнејом и осећајем стезања у грудима. Овај об­лик је значајан у особа са предиспони-рајућим факторима. 2. Тешко тровање: ...Након 6 до 24 часа, чак при најмањем физичком напору, до­лази до едема плућа са кашљем, диспне­јом, цијанозом, тахикардијом и дугим знацима шока. Најчешће компликације су секундарне инфекције у виду пурулентног трахеобронхи-тиса, пнеумоније, плеуропнеумоније и аст-матиформног бронхитиса. Познато??????

Name

Ре

27.10.2020 13:41

А, јесу ли се заразили они што раде са цовид пацијентима или они којима дођу наводно негативни на преглед? Љекари раде и са другим пацијентима...

Name

Фуки

27.10.2020 13:50

ДА ВАМ ПОСАЉЕМО СТЕВАНДИЦА ДА "СРЕДИ СИТУАЦИЈУ" ??

ОДГОВОРИТЕ