Моле и заражене да наставе радити

Љекари заражени корона вирусом у белгијском граду Лиегеу замољени су да наставе радити како би се избјегао колапс система.

Свијет 26.10.2020 | 20:45
Моле и заражене да наставе радити

Око четвртине здравственог особља у Лиегеу заражено је корона вирусом, а данас је 10 болница у том граду од зараженог особља затражило да наставе радити ако немају симптоме.

Челник белгијске Удруге медицинских синдиката, др. Пхилиппе Девос је рекао да "немају избора" ако желе спријечити колапс здравственог система у року од неколико дана.

Свјесни су да постоји ризик да заразе пацијенте 

Девос је нагласио како постоји "видљив ризик" да би љекари и остало заражено медицинско особље могли заразити пацијенте.

У том граду на истоку Белгије око трећина тестова испада позитивна, што довољно говори о озбиљности ситуације.

Болнице пребацују пацијенте у друге здравствене установе и отказују операције које нису хитне природе. Све то догађа се неколико дана након што је белгијски министар здравства Франк Ванденброуцке најавио да се земља ближи "цунамију инфекција", додавши како власти "више не контролишу ситуацију".

Цијела Европа се бори с великим порастом броја заражених 

Одлука у Лиегеу долази у тренуцима кад се цијела Европа бори с великим порастом броја заражених корона вирусом.

Италија, која је најтеже погођена на прољеће, затворила је теретане, позоришта и базене како би успорила ширење вируса. У недјељу је у тој земљи пријављено 21.200 нових случајева заразе.

Италијанска влада упозорила је да велик пораст броја заражених ставља велик притисак на здравствене службе, али премијер Ђузепе Конте не жели наредити нови лоцкдоwн, за који каже да би био катастрофалан за економију.

Теретане и базени затворени су и у Белгији, а трговине морају затворити врата у 20 сати. Маске су обавезне на свим јавним мјестима.

У Француској званичници упозоравају да би дневни број новозаражених у тој земљи могао бити око 100 хиљада, што је двоструко више од службено потврђене бројке преноси Индеx.

(Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ХА ХА ХА

26.10.2020 20:51

ПА О ЦЕМУ ВИ ПРИЦАТЕ? КАКВА ЈЕ ТО ,,ОПАСНА ,, БОЛЕСТ АКО СЕ СА ЊОМ МОЗЕ РАДИТИ. ПА САМИ СЕ ОТКРИВАТЕ, САМИ КАЗЕТЕ ДА ЈЕ ОБИЦНА ПРЕХЛАДА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па гдје си

26.10.2020 22:54

био прије 35 година, ти и теби слицни, да раскринкате ону теорију о угрозености, ратни манифест и да нас постедите катастрофе?

Name

Скептик

27.10.2020 05:19

Па коначно јавно да признају да бити ЗАРАЖЕН не значи и бити БОЛЕСТАН. Нас мјесецима бомбардују вијестима о ЗАРАЖЕНИМ и ПОЗИТИВНИМ, а не о БОЛЕСНИМ. Свакодневно се саопштава број ЗАРАЖЕНИХ али не и БОЛЕСНИХ. А до сада је било заражено бар пола човјечанства а да то није ни знало. КАКВА ЈЕ ТО БОЛЕСТ, ДА БИ УТВРДИО ДА СИ БОЛЕСТАН, МОРАШ СЕ ТЕСТИРАТИ ?

Name

Ха ха

27.10.2020 04:08

За пар година це схватити сви да су преварени и у цему је био циљ а сад им људи болесни у мозак испрало им мозак па вјерују

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алан Форд

27.10.2020 09:16

Е недао драги бог да ви,невјерне Томе одлучујете било шта у вези ове пандемије. Помрло би нас половина.

ОДГОВОРИТЕ