Куја оштенила зелено штене! (ФОТО)

Пољопривредник из Италије Кристијан Малоћи није могао да верује својим очима када је једна од његових осам паса - куја оштенила (донела) на свет штене зелене длаке.

Занимљивости 26.10.2020 | 18:41
Куја оштенила зелено штене! (ФОТО)

Сиц́ушни пас, одмах назван Пистаћио, био је део легла од пет паса рођених 9. октобра - сви са белим крзном, исте боје као и њихова мајка.

Овај пољопривредник каже да је током ових тешких дана због пандемије корона вируса зелена боја симбол наде и среће. Малоћи води фарму на медитеранском острву Сардинија са својим зетом.

Изузетно је ретко да се пас роди са крзном зелене боје. Сматра се да се то дешава када штенад бледе боје у мајчиној материци дођу у контакт са зеленим пигментом званим биливердин. То је исти пигмент који узрокује зелену боју у модрицама.

Међутим, необична боја Пистаћија нец́е трајати заувек. Светлозелена боја коју је његово крзно имало на дан његовог рођења бледела је из дана у дан и то ц́е чинити и даље како штене одраста, преноси Ројтерс.



Док ц́е његову брац́у и сестру неко удомити, Малоћи ц́е држати Пистаћија на својој фарми и обучавати га да чува овце са мајком.

Малоћи је рекао да је у овим тешким временима пандемије коронавируса зелена боја симбол наде и срец́е, и како је мали Пистаћио рођен како би могао да измами осмех на лица људи.

Извор: Занимљивостидана.цом

Коментари / 0

Оставите коментар