Kuja oštenila zeleno štene! (FOTO)

Poljoprivrednik iz Italije Kristijan Maloći nije mogao da veruje svojim očima kada je jedna od njegovih osam pasa - kuja oštenila (donela) na svet štene zelene dlake.

Zanimljivosti 26.10.2020 | 18:41
Kuja oštenila zeleno štene! (FOTO)

Sićušni pas, odmah nazvan Pistaćio, bio je deo legla od pet pasa rođenih 9. oktobra - svi sa belim krznom, iste boje kao i njihova majka.

Ovaj poljoprivrednik kaže da je tokom ovih teških dana zbog pandemije korona virusa zelena boja simbol nade i sreće. Maloći vodi farmu na mediteranskom ostrvu Sardinija sa svojim zetom.

Izuzetno je retko da se pas rodi sa krznom zelene boje. Smatra se da se to dešava kada štenad blede boje u majčinoj materici dođu u kontakt sa zelenim pigmentom zvanim biliverdin. To je isti pigment koji uzrokuje zelenu boju u modricama.

Međutim, neobična boja Pistaćija neće trajati zauvek. Svetlozelena boja koju je njegovo krzno imalo na dan njegovog rođenja bledela je iz dana u dan i to će činiti i dalje kako štene odrasta, prenosi Rojters.Dok će njegovu braću i sestru neko udomiti, Maloći će držati Pistaćija na svojoj farmi i obučavati ga da čuva ovce sa majkom.

Maloći je rekao da je u ovim teškim vremenima pandemije koronavirusa zelena boja simbol nade i sreće, i kako je mali Pistaćio rođen kako bi mogao da izmami osmeh na lica ljudi.

Izvor: Zanimljivostidana.com

Komentari / 0

Ostavite komentar