Занимљива кацига "Аир" штити од вируса или загађења ваздуха!

Компанија "МицроЦлимате" направила је занимљиву заштитну кацигу чије је име "Аир" или у преводу "ваздух". Кацига је намењена за путовања, као и за свакодневну употребу јер може да вас штити од вируса или загађења ваздуха.

Занимљивости 26.10.2020 | 17:26
Занимљива кацига "Аир" штити од вируса или загађења ваздуха!

Ова занимаљива и надасве необична кацига је рађена по дизајну инжењера Мајкла Хала а инспирисана је свемирским путовањима.

Због пандемије коронавируса уведене су бројне забране. Многима тешко пада, пре свега, забрана путовања, али и седење у кабини авиона препуној непознатих људи.

 

Зато су се инжењери досетили и представили кацигу "Аир" која ће их заштити од виируса или загађења ваздуха током путовања или свакодневних кретања то јест у затвореним просторијама с много људи.

Кацига "Аир" је опремљена најсавременијим Хепа филтером који прочишћава и узлазни и излазни ваздух. Овај филтер спречава пролазак 99,97 одсто честица величине до 0,03 микрона.

Опремљена је вентилационим системом који провлачи ваздух кроз филтере, одржава његову свежину и спречава маглење визира.

Предност кациге је што се причвршћује око врата, обложена је јастучићима у две величине како би корисници могли удобно да се сместе, а визир не омета комуникацију и не омета ношење наочара.

АИР-ова акрилна купола пружа широк спектар погледа, чинец́и да се осец́ате као да нема ништа испред вас. Такође другима даје јасан поглед на ваше лице.



Кацига тежи око два килограма и обложена је тканином која се скида и може да се пере. Батерија траје четири сата, а моћи ће да се користи и док се пуни.

Ради се и на томе да кацига добије отвор за сламку како би корисник могао несметано да пије. Тренутно се продаје на сајту горе поменуте компаније  за 199 америчких долара, и долази у пакету са ташном и пуњачем.

Извор: Занимљивостидана.цом

Коментари / 0

Оставите коментар