Zanimljiva kaciga "Air" štiti od virusa ili zagađenja vazduha!

Kompanija "MicroClimate" napravila je zanimljivu zaštitnu kacigu čije je ime "Air" ili u prevodu "vazduh". Kaciga je namenjena za putovanja, kao i za svakodnevnu upotrebu jer može da vas štiti od virusa ili zagađenja vazduha.

Zanimljivosti 26.10.2020 | 17:26
Zanimljiva kaciga "Air" štiti od virusa ili zagađenja vazduha!

Ova zanimaljiva i nadasve neobična kaciga je rađena po dizajnu inženjera Majkla Hala a inspirisana je svemirskim putovanjima.

Zbog pandemije koronavirusa uvedene su brojne zabrane. Mnogima teško pada, pre svega, zabrana putovanja, ali i sedenje u kabini aviona prepunoj nepoznatih ljudi.

 

Zato su se inženjeri dosetili i predstavili kacigu "Air" koja će ih zaštiti od viirusa ili zagađenja vazduha tokom putovanja ili svakodnevnih kretanja to jest u zatvorenim prostorijama s mnogo ljudi.

Kaciga "Air" je opremljena najsavremenijim Hepa filterom koji pročišćava i uzlazni i izlazni vazduh. Ovaj filter sprečava prolazak 99,97 odsto čestica veličine do 0,03 mikrona.

Opremljena je ventilacionim sistemom koji provlači vazduh kroz filtere, održava njegovu svežinu i sprečava maglenje vizira.

Prednost kacige je što se pričvršćuje oko vrata, obložena je jastučićima u dve veličine kako bi korisnici mogli udobno da se smeste, a vizir ne ometa komunikaciju i ne ometa nošenje naočara.

AIR-ova akrilna kupola pruža širok spektar pogleda, čineći da se osećate kao da nema ništa ispred vas. Takođe drugima daje jasan pogled na vaše lice.



Kaciga teži oko dva kilograma i obložena je tkaninom koja se skida i može da se pere. Baterija traje četiri sata, a moći će da se koristi i dok se puni.

Radi se i na tome da kaciga dobije otvor za slamku kako bi korisnik mogao nesmetano da pije. Trenutno se prodaje na sajtu gore pomenute kompanije  za 199 američkih dolara, i dolazi u paketu sa tašnom i punjačem.

Izvor: Zanimljivostidana.com

Komentari / 0

Ostavite komentar