Београд: Журке на сплавовима упркос забрани

Примијећено је да неколико клубова који плове и клубови за обиласке испловаљавају око 22 сата и крећу се ка ушћу Саве и Дунава, код тзв. срећне или љубавне бове. Они изађу са путницима увече, точи се пиће, услужују се гости, организују се журке…

Србија 25.10.2020 | 16:14
Београд: Журке на сплавовима упркос забрани

Поједини сплавови у Београду смислили су посебно бахату цаку да избјегну контролу и санкције због непоштовања епидемиолошких мјера.

Они до 22 сата раде нормално, а онда одвежу сплав и плове ријеком, а док познати пјевачи и ди-џејеви наступају, точе се огромне количине алкохола и гомила људи се, без маски, стиска у загушљивим просторима.

Ово је за Курир потврдио и Дарко Главаш, градски секретар за ванредне ситуације, који каже да је инспекција утврдила да има неколико клубова на води који, упркос мјерама, затварају објекте ујутру у два сата.

– Примијећено је да неколико клубова који плове и клубови за обиласке испловаљавају око 22 сата и крећу се ка ушћу Саве и Дунава, код тзв. срећне или љубавне бове. Они изађу са путницима увече, точи се пиће, услужују се гости, организују се журке… – прича Главаш.

Он додаје да је већ направљен попис ових објеката, а да инспекција има на располагању брод ријечне полиције, као и спремне екипе инспектора.

– Власници ових објеката имају дозволу за пловидбу, али спорно је то што је у њима много више особа него што је дозвољено и што раде и послије 23 сата. Неки од њих иду ка Умки, вјерујући да ту неће бити виђени. А поједини сплавови који су привезани на обали и немају дозволу за пловидбу угасе свјетло и закључају улазна врата, тако да с обале изгледа као да су пусти и затворени, а са журком наставе у задњем дијелу објекта, окренутом ка ријеци, што се не види са обале. И њима ћемо ријечном полицијом стати на пут – објашњава Главаш.
Измјена закона

Београд је и даље у ванредној ситуацији, која није ни укинута од проглашења епидемије. Главаш наводи да је управо Град Београд иницирао измјену Закона о заштити становништва од заразних болести, а којим ће се, ако буде усвојен, комуналним полицајцима и градским инспекторима омогућити да контролишу поштовање епидемиолошких мјера, као што је ношење маски.

– Не треба вам медицинско знање да бисте могли да утврдите да ли неко носи маску и држи дистанцу. Уколико би се нашим инспекторима и комуналној милицији дозволило да пишу мандатну казну, имали би више стотина оних који би кажњавали. Сада је то све на санитарним инспекторима, којих је мало. У Београду, као највећем граду, јесте и највећи број заражених, а ми немамо могућност да казнимо оне који крше мјере – каже Главаш.

(Курир)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Семберац

25.10.2020 15:19

Пистите народ нека зиви....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаз

25.10.2020 15:27

Кафане су највећи проблем у овој пандемији вирусом корона. Кафане, клубови....човјек на човјеку као да се ништа не дешава без икаквих предузетих епидемиолошких прописаних мјера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

25.10.2020 15:43

Добро си рекао да се ниста не десава

Name

алекса

25.10.2020 15:49

И сада позовите велику паметну главу ђиласа и оног обрадовића нека то реше.За вас све је Вучић ,,лудак и диктатор"

Name

РЕ ЛАЗ

25.10.2020 16:37

НАЈВЕЦИ ПРОБЛЕМ ЈЕ ИЗМИСЉЕНА ПАНДЕМИЈА КОЈА ЈЕ ОВАКО ИЗРЕКЛАМИРАНА ИЗ НЕКОГ РАЗЛОГА. ЈА ТРЕНУТНО ИМАМ ТУ БОЛЕСТ И МОГУ ВАМ РЕЦИ ДА САМ ОВАКО ПРЕХЛАДЈЕН БИО МАКАР 100 ПУТА ДО САД. САМО СТО САД МОРАМ БИТИ У КУЦИ.

Name

За ре лаж

25.10.2020 18:03

То само доказује како је лако изманипулисати људе, или како кажу, десет пута изговорена лаж постаје истина

Name

Али

25.10.2020 16:33

У клубовима и кафанама само паразити партијско будзетски лондрају тросе а народ одавнооо нема пара за кафанеее мало дијаспора саљее и немаа!!! А партијаси нсјвисе заразе сире!!најнеодговорнији су они а народ гусее

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

25.10.2020 16:51

Треба се дрога продавати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смислов

25.10.2020 18:12

Те клубове и сплавове држе лопови блиски господару заразе и владајућој хунти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алан Форд

25.10.2020 18:18

Само ви њима тако фино најавите да планирате да их контролишете помоћу чамаца. Најавите им и када ћете доћи па да буде прави фактор изненађења хе хе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

25.10.2020 20:09

Све го криминалац. Чуј журке.. дрога, проституција, лака пара.. мислите да ти ста раде у жиботу осим са тудих леђа сто живе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.10.2020 21:02

И онда се чудите што затварају школе,вртиће,предузећа. Ето вам кафана! Без њих се изгледа једино не може!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Имате неки проблем..??

26.10.2020 06:04

Да има забрана. Неби клубови ни радили Како нису радили пре.. Знаци нема забрана нису донесене А инпекција има цамац па за њима ако је тако како казу..

ОДГОВОРИТЕ