Ерић: Ријешити инфраструктурне проблеме у Рогатици

Инфраструктурни проблеми који постоје у Рогатици се морају почети рјешавати, а водоснабдијевање мора бити најважнији приоритет, изјавио је данас Раде Ерић, кандидат СДС-а за начелника општине Рогатица.

Република Српска 23.10.2020 | 17:50
Ерић: Ријешити инфраструктурне проблеме у Рогатици

Он каже да је недопустиво да становништво Рогатице нема уредно снабдијевање водом 24 сата дневно.

„Као будући начелник ћу учинити све како би се ријешио овај проблем. Тај пројекат ће се радити у етапама и упорним радом ћемо доћи до циља“, навео је Ерић.

Он је истакао да ће главни приоритет у његовом раду бити да задржи младе људе у Рогатици.

„Да би се то десило млади морају имати могућност да раде и обезбиједе егзистенцију, а општина мора учинити све да им то омогући“, навео је Ерић.

Он је истакао да се, пошто је Рогатица крај познат по производњи кромпира, мора посветити пажња произвођачима и проблемима са којима се они сусрећу.

„Велики проблем за људе који се баве узгојем кромпира јесте сама продаје, која је подједнако тешка као производња“, навео је Ерић.

Мирко Шаровић, предсједник СДС, је изразио увјерење да ће Ерић, пошто се и сам бави производњом кромпира, знати како да ријеши проблеме са којима се сусрећу произвођачи.

„Овај крај је познат по производњи кромпира и овде се последњих двадесет година, у сарадњи са Холандијом, производи најквалитетнији кромпир на простору цијеле земље. Због тога производња ове културе треба да буде потпомогнута, како од општинских, тако и републичких власти“, истакао је Шаровић.

Он је казао да би брендирање рогатичког кромпира био прави потез и да би се на тај начин њеова производња подигла на још виши ниво.

Шаровић је подсјетио да је за вријеме док је био министар спољне трговине и економских односа БиХ обезбиједио да БиХ може извозити  кромпир у земље ЕУ, саопштено је из СДС-а.

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Миле

23.10.2020 16:00

Па ста сте цекали 4 год. засто нисте градили...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ас

23.10.2020 17:15

Браво Миле. Сад се они сјетили кад им требају гласови.

Name

Црни Миле

23.10.2020 17:24

Ђе си ти био Миле ове четири године, па не знаш ко је владао Рогатицом

Name

ВИДАН

23.10.2020 19:21

ЈАГОДИЋЕВЦИ УЗЕЛИ СТЕ 4.750.000КМ. КРЕДИТА,ЗАДУЖИЛИ НАС СВЕ,А ТРЕЋУ ФАЗУ СНАДБИЈЕВАЊЕ ВОДОМ НИСТЕ РИЈЕШИЛИ...ПРОДАЛИ СТЕ СВЕ ШТО СЕ ПРОДАТИ МОГЛО И ЗАПОЧЕЛИ ИЛУЗОРНЕ ПРОЈЕКТЕ.,КАО ШТО ЈЕ ДВОРАНА,А НИ ОВУ ПОСТОЈЕЋУ НИСТЕ МОГЛИ ОДРЖАВАТИ,ГРИЈАТИ.ДЈЕЦА СЕ СМРЗАВАЈУ...БОЖЕ САЧУВАЈ

Name

Директ

23.10.2020 21:59

Можда одговор лежи у томе што изградња водовода је скуп пројекат, који не захтијева само изградњу водоторња и фабрике воде (што је такође, само по себи, јако скуп пројекат), већ и копање и скидање старих и дотрајалих цијеви (од којих су неке штетне по здравље, јер садрже азбест, који је канцерогени материјал), као и постављање нових цијеви и њихово затрпавање, а ту су у међувремену и нова насеља, која нису покривена водоводом (јер нису ни постојала, у доба примарне изградње водовода), а која се снабдијевају на алтернативне начине: са приватног бунара, са мјесне чесме итд., те стога, ваља покрити свако домаћинство на општини, када то све крене, а то све кошта ли кошта, а и општине често немају пара, за оволики подухват, јер добијају мање него што им припада.

Name

Када одузмете

23.10.2020 17:10

Јагодицеве пуне бисаге..... Ту је ријесење, презадузио сиромасну опстину и опљацкао, народ нека се пати гладан и јос зедан....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахаха

23.10.2020 22:31

Саровиц је обезбедио извоз кромпира у еу , извоз говедине у турску, извоз свињетине у Иран И саудијску арабију, супер министар нема ста.

ОДГОВОРИТЕ