Erić: Riješiti infrastrukturne probleme u Rogatici

Infrastrukturni problemi koji postoje u Rogatici se moraju početi rješavati, a vodosnabdijevanje mora biti najvažniji prioritet, izjavio je danas Rade Erić, kandidat SDS-a za načelnika opštine Rogatica.

Republika Srpska 23.10.2020 | 17:50
Erić: Riješiti infrastrukturne probleme u Rogatici

On kaže da je nedopustivo da stanovništvo Rogatice nema uredno snabdijevanje vodom 24 sata dnevno.

„Kao budući načelnik ću učiniti sve kako bi se riješio ovaj problem. Taj projekat će se raditi u etapama i upornim radom ćemo doći do cilja“, naveo je Erić.

On je istakao da će glavni prioritet u njegovom radu biti da zadrži mlade ljude u Rogatici.

„Da bi se to desilo mladi moraju imati mogućnost da rade i obezbijede egzistenciju, a opština mora učiniti sve da im to omogući“, naveo je Erić.

On je istakao da se, pošto je Rogatica kraj poznat po proizvodnji krompira, mora posvetiti pažnja proizvođačima i problemima sa kojima se oni susreću.

„Veliki problem za ljude koji se bave uzgojem krompira jeste sama prodaje, koja je podjednako teška kao proizvodnja“, naveo je Erić.

Mirko Šarović, predsjednik SDS, je izrazio uvjerenje da će Erić, pošto se i sam bavi proizvodnjom krompira, znati kako da riješi probleme sa kojima se susreću proizvođači.

„Ovaj kraj je poznat po proizvodnji krompira i ovde se poslednjih dvadeset godina, u saradnji sa Holandijom, proizvodi najkvalitetniji krompir na prostoru cijele zemlje. Zbog toga proizvodnja ove kulture treba da bude potpomognuta, kako od opštinskih, tako i republičkih vlasti“, istakao je Šarović.

On je kazao da bi brendiranje rogatičkog krompira bio pravi potez i da bi se na taj način njeova proizvodnja podigla na još viši nivo.

Šarović je podsjetio da je za vrijeme dok je bio ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH obezbijedio da BiH može izvoziti  krompir u zemlje EU, saopšteno je iz SDS-a.

(BN)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Mile

23.10.2020 16:00

Pa sta ste cekali 4 god. zasto niste gradili...

ODGOVORITE
Name

As

23.10.2020 17:15

Bravo Mile. Sad se oni sjetili kad im trebaju glasovi.

Name

Crni Mile

23.10.2020 17:24

Đe si ti bio Mile ove četiri godine, pa ne znaš ko je vladao Rogaticom

Name

ВИДАН

23.10.2020 19:21

ЈАГОДИЋЕВЦИ УЗЕЛИ СТЕ 4.750.000КМ. КРЕДИТА,ЗАДУЖИЛИ НАС СВЕ,А ТРЕЋУ ФАЗУ СНАДБИЈЕВАЊЕ ВОДОМ НИСТЕ РИЈЕШИЛИ...ПРОДАЛИ СТЕ СВЕ ШТО СЕ ПРОДАТИ МОГЛО И ЗАПОЧЕЛИ ИЛУЗОРНЕ ПРОЈЕКТЕ.,КАО ШТО ЈЕ ДВОРАНА,А НИ ОВУ ПОСТОЈЕЋУ НИСТЕ МОГЛИ ОДРЖАВАТИ,ГРИЈАТИ.ДЈЕЦА СЕ СМРЗАВАЈУ...БОЖЕ САЧУВАЈ

Name

Direkt

23.10.2020 21:59

Možda odgovor leži u tome što izgradnja vodovoda je skup projekat, koji ne zahtijeva samo izgradnju vodotornja i fabrike vode (što je takođe, samo po sebi, jako skup projekat), već i kopanje i skidanje starih i dotrajalih cijevi (od kojih su neke štetne po zdravlje, jer sadrže azbest, koji je kancerogeni materijal), kao i postavljanje novih cijevi i njihovo zatrpavanje, a tu su u međuvremenu i nova naselja, koja nisu pokrivena vodovodom (jer nisu ni postojala, u doba primarne izgradnje vodovoda), a koja se snabdijevaju na alternativne načine: sa privatnog bunara, sa mjesne česme itd., te stoga, valja pokriti svako domaćinstvo na opštini, kada to sve krene, a to sve košta li košta, a i opštine često nemaju para, za ovoliki poduhvat, jer dobijaju manje nego što im pripada.

Name

Kada oduzmete

23.10.2020 17:10

Jagodiceve pune bisage..... Tu je rijesenje, prezaduzio siromasnu opstinu i opljackao, narod neka se pati gladan i jos zedan....

ODGOVORITE
Name

Hahaha

23.10.2020 22:31

Sarovic je obezbedio izvoz krompira u eu , izvoz govedine u tursku, izvoz svinjetine u Iran I saudijsku arabiju, super ministar nema sta.

ODGOVORITE