Наручили јефтино вино, а грешком добили најскупље од 2.000 долара!

Младом пару који је у њујоршком ресторану „Балтазар“ наручио вино „пино ноар“ од 18 долара грешком је сервиран шато „Мутон-Ротшилд 1989“ које кошта 2.000 долара.

Занимљивости 23.10.2020 | 19:10
Наручили јефтино вино, а грешком добили најскупље од 2.000 долара!

Особље ресторана сипало је две флаше вина у идентичне декантере, али је онај у који је сипано „Мутон-Ротшилд 1989“ грешком однесено столу за којим је седео пар, каже власник Кит Макнали.

Са друге стране сале, четири бизнисмена са Волстрита наручила су за другим столом "Бордеауx Фирст Гроwтх" (најскупље вино у ресторану са ценом од 2.000 долара), али им је сервиран „пино“ од 18 долара.

Ниједна од муштерија испрва није приметила грешку, каже Макнали, додајући да су четири бизнисмена менаџеру ресторана те вечери чак похвалила чистоћу вина.

 

Менаџер „Балтазара“ је убрзо увидео грешку и одлучио да призна муштеријама, иако су и једни и други уживали у вину које им је сервирано.

 

Иако је један од бизнисмена рекао да му вино не делује као „мутон“, менаџер каже да су били задовољни послуженим.

 

Што се пара тиче, менаџер је истакао да су били пресрећни због грешке, као да су отишли у банку која је направила грешку њима у прилог.

 

„Проблем је у томе што сам ја био у минусу 2.000 долара, а не банка“, каже Макнали, додајући да је према политици ресторана било незамисливо да им са стола однесе вино које им је послужено.

Извор: РТС

Коментари / 0

Оставите коментар